Sterk Techniekonderwijs Zeeland

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Inspirerend techniekonderwijs met drones

Drones zijn het perfecte middel voor inspirerend techniekonderwijs. Zij motiveren leerlingen om net die extra stap te zetten. 

26 mei 2023

Technum 2.0 in Vlissingen: unieke samenwerking vmbo-mbo-hbo-bedrijfsleven

Roc Scalda in Vlissingen heeft een Technum 2.0 gerealiseerd voor het techniekonderwijs van het vmbo, mbo, hbo en bedrijfsleven.

12 mei 2023

STO Zeeland in tv-programma Klasse!

We zitten in Zeeland te springen om jonge mensen die kiezen voor een technisch opleiding.

12 mei 2023

Sterk Techniekonderwijs Zeeland

Net als veel  andere regio’s in het land kampt Zeeland met een personeelstekort in de technische sector. Om voor de toekomst dit tekort te verkleinen of zelfs op te lossen, zijn voor deze projectsubsidie vier Zeeland-brede ambities uitgezet. Meer informatie over STO Zeeland vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Techlabs en hotspots in beeld

In april 2023 verscheen het digizine Techlabs en hotspots in beeld. Deze publicatie laat zien dat de regio’s innovatieve fysieke locaties hebben ingericht die niet alleen een positieve impact kennen op het vmbo, maar in veel regio’s ook open staan voor leerlingen van de basisscholen, ouders en ook de eigen medewerkers van de scholen. Ook het techlab van regio STO Zeeland staat in het digizine.

Samenwerking met bedrijfsleven

Bijdragen vanuit het bedrijfsleven

De vereiste co-financiering wordt voor een belangrijk deel gerealiseerd door middel van de bijdragen die het bedrijfsleven nu al levert aan het onderwijs. Dit gebeurt in de vorm van bedrijfsbezoeken, gastlessen en activiteiten die in samenwerking met Huis van de Techniek worden georganiseerd.

Doet u ook mee?

Om ten volle van deze projectsubsidie te kunnen profiteren, is het belangrijk dat nog meer bedrijven zich aansluiten bij dit project. Mocht u als bedrijf interesse hebben om ook een bijdrage te leveren aan het creëren van een groter arsenaal van technisch potentieel dan kunt u contact opnemen met de projectleider uit uw regio.

Regio ambities STOZ

Bekijk de ambities van Walcheren, Oosterschelderegio en Zeeuws-Vlaanderen.

De zeeuwse ambities

Digitale nieuwsbrief STO Zeeland

De regio Sterk Techniekonderwijs Zeeland heeft een eigen nieuwsbrief.

Digitale nieuwsbrief Oosterschelderegio

De subregio Oosterschelde heeft een eigen nieuwsbrief.

Digitale nieuwsbrief Zeeuws Vlaanderen

De subregio Zeeuws Vlaanderen heeft een eigen nieuwsbrief.

Digitale nieuwsbrief Walcheren

De subregio Walcheren heeft een eigen nieuwsbrief.