MBO-diploma’s voor zeven leerlingen

MBO-diploma’s voor zeven leerlingen

Ze glommen van trots. Zeven leerlingen, die bij regionale metaalbedrijven een BBL-opleiding volgden, werden op dinsdag 27 juni 2023in de aula van het Schoonhovens College beloond met hun MBO-diploma tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Het gaat om Leon van der Zouwen (Carrosserie Bakker – Montfoort), Vinnie Noorlander (Blonkstaal – Schoonhoven), Stanley Verboom (Kandt – Nieuwerkerk), Anton van Bemmel (Van den Akker – Lopikerkapel), Ruben de Redelijkheid (Blonkstaal – Schoonhoven), Tycho van der Werken (Blonkstaal – Schoonhoven) en Dion van der Tuuk (L+C – Schoonhoven). Zij werden vergezeld door hun ouders, vriendinnen, leermeesters en directieleden.

Metaaldocent Johan Houtman en coördinator Bas van Pelt feliciteerden de geslaagden met hun diploma. Stanley Verboom, Anton van Bemmel, Ruben de Redelijkheid en Tycho van der Werken zijn nu in bezit van het felbegeerde MBO-3 certificaat en kunnen als allround constructiewerker niveau 3 volledig zelfstandig aan de slag. Ruben en Tycho kregen nog een extra compliment van Houtman vanwege de kwaliteit van hun werkstukken. ,,Ze waren om door een ringetje te halen”, aldus de tevreden docent. Beiden kregen het hoogste cijfer: een ’10’. Blijkbaar inspireerde dat Tycho van der Werken om met een computercursus tekenen zijn vaardigheden verder uit te breiden. ,,Hij is bij Blonkstaal vooral bekend om zijn nauwkeurigheid. Het maken van afwijkende kozijnen is zijn specialiteit”, meldde Houtman.

Dion van der Tuuk, Leon van der Zouwen en Vinnie Noorlander hebben hun eerste stap gezet met het diploma constructiewerker niveau 2. Voor Vinnie was het een langer traject dan gewenst vanwege een ernstig ongeval met zijn scooter. ,,Na een lange periode van revalidatie is besloten een extra jaar in te lassen. Dat gaf wat stress, maar uiteindelijk heeft hij zijn opleiding afgerond met een goed eindwerkstuk”, zei Johan Houtman.

Een en ander kwam tot stand door samenwerking van het Schoonhovens College met het Technisch College Rotterdam (TCR).