Regio Rijnstreek

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Keuzevak Robotica

Leerlingen gaan op excursie naar een paar bedrijven. Hier wordt door het bedrijf gevraagd aan de leerlingen om een proces in het bedrijf te verbeteren door te ontwikkelen.

17 september 2021

Geïntegreerde leerroute Constructiewerker op NXT2

Groene Hart NXT2 is een nieuwe kleinschalige interne mbo-opleiding op het Leerpark.

23 juni 2021

De Bouwacademie: jongeren interesseren in een beroep in de bouw

De Bouwacademie in de regio Gouwe en Rijnstreek moet jongeren interesseren om in de bouw te gaan werken. Het is een plek waar opleidingsinstituten samen kunnen werken aan het goed opleiden van jongeren.

01 november 2020

Regio Rijnstreek

In de Rijnstreek staat het versterken van het techniekonderwijs al langer op de agenda. Over vier jaar moet er een zichtbare samenwerking zijn tussen meerdere onderwijsniveaus en het regionale bedrijfsleven. Meer informatie over Regio Rijnstreek vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Techlabs en hotspots in beeld

In april 2023 verscheen het digizine Techlabs en hotspots in beeld. Deze publicatie laat zien dat de regio’s innovatieve fysieke locaties hebben ingericht die niet alleen een positieve impact kennen op het vmbo, maar in veel regio’s ook open staan voor leerlingen van de basisscholen, ouders en ook de eigen medewerkers van de scholen. Ook het techlab van regio Rijnstreek staat in het digizine.

Techlabs en hotspots in beeld

In november 2023 verscheen het derde deel van digizine Techlabs en hotspots in beeld. Deze publicatie laat zien dat de regio’s innovatieve fysieke locaties hebben ingericht die niet alleen een positieve impact kennen op het vmbo, maar in veel regio’s ook open staan voor leerlingen van de basisscholen, ouders en ook de eigen medewerkers van de scholen. Ook het techlab van regio Rijnstreek staat in het digizine.

Samenwerking met bedrijfsleven