Voorstellen TechLab team

Wendy Raaff

Ik ben Wendy Raaff. Als projectmanager bij STO ben ik verantwoordelijk voor de overkoepelende lijn vanaf groep 1 in het basisonderwijs tot en met klas 2 in het voortgezet onderwijs in de TechLabs in Harderwijk, Elburg, Nunspeet en binnenkort nog een vierde Tech Lab.
Ik ben optimistisch,  nieuwsgierig en enthousiast en activeer graag en frequent het kind in mezelf door actief mee te doen als er groepen jongeren techniek en technologie beleven in een workshop op locatie.
Een TechLab functioneel maken als ruimte is een geweldige uitdaging, maar de meeste voldoening haal ik uit het werken met de mensen die in de TechLabs staan. Ik geloof dat iedereen een kwaliteit of een kracht heeft en ik geniet ervan om mensen in te zetten op zo’n manier dat juist die kwaliteit of kracht tot bloei komt.
De afgelopen jaren heb ik mij beziggehouden met het bedenken en opzetten van de STO-lessendatabase om op een makkelijkere manier techniek, technologie en wetenschap lessen te integreren in het basisonderwijs. Deze zal ook gebruikt gaan worden voor les uitwisseling voor het voortgezet onderwijs. Ik ben bijzonder trots op het resultaat en hoop dit heel binnenkort met jullie te kunnen delen.

Rolf Knol

Mijn naam is Rolf Knol en ik woon samen met mijn vriendin in Zwolle. Ik ben nog niet ouder dan 30, maar hoe oud ik precies ben mag je gokken. Eigenlijk heb ik op dit moment drie banen: ICT-ondersteuner, aardrijkskunde docent en instructeur bij het TechLab in Nunspeet. Waarom ik instructeur ben geworden? Ik haal veel plezier uit het aanleren of laten zien van nieuwe dingen. Met name op het gebied van ICT (en aardrijkskunde).

Naast mijn verschillende werkzaamheden vind ik het ook tof om in mijn vrije tijd bezig te zijn met het bouwen van computers. Op dit moment heb ik vier computerkasten thuis staan (die ik ook weer verkoop). Verder geniet ik ook van een warme kop cappuccino, een korfbalwedstrijd en een zak paprika chips.

Om nog even terug te komen bij het TechLab, ik doe dit om leerlingen warm te maken voor het techniek vak. En ze met meer aspecten van techniek in aanraking te laten komen. Techniek groeit immers en zal altijd blijven groeien!

Sjaak van Riesen

Hallo allemaal, ik ben Sjaak van Riesen en werkzaam bij de Nuborgh College Veluvine als onderwijsassistent. Sinds kort ben ik ook één van de beheerders van het Techlab in Nunspeet.

Je ziet dat de technieksector vernieuwt, hierin moet je als onderwijs en bedrijven investeren. Wat mij hierin aanspreekt, is om op een laagdrempelige manier leerlingen van het basisonderwijs kennis te laten maken met verschillende sectoren van de techniek. Ik vind het leuk om de leerlingen naar huis te laten gaan met de gedachte: “naar het Techlab in Nunspeet dáár wil ik vaker heen”.  Ik ben er trots op dat ik hen in dit stukje mag begeleiden. Onze doelstelling is behaald als de leerling geprikkeld wordt voor het mooie vak techniek.

Ihan Spiekman

Ik ben Ilhan van het TechLab in Harderwijk. Hiervoor werkte ik bij Belevingscentrum BITT en daar werd ik door de kinderen Meneer de Professor met de Baard genoemd. Zoals die naam misschien wel doet vermoeden, heb ik een baard. Behalve een baard heb ik ook een enorme passie voor het werken met kinderen.

In mijn TechLab wil ik voor kinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs een veilig, ontspannen en stimulerend klimaat creëren om alle werelden van techniek te ontdekken en ermee aan de slag te gaan. Voor mij is het belangrijk dat kinderen dit op hun eigen manier kunnen doen en vanuit hun eigen belevingswereld. Ik laat het natuurlijke enthousiasme van kinderen leidend zijn en probeer daar vervolgens op in te haken. Het draait bij mij meer om de positieve ervaring met techniek dan om de kennisoverdracht.

Kinderen halen het kind in mij naar boven; ze houden mijn geest jong en gaan daardoor de voortdurend dreigende vergrijzing van mijn baard tegen. Hiervoor ben ik ze erg dankbaar. Ik hoop dat kinderen na een bezoek aan mijn TechLab meer vertrouwen hebben in hun eigen kunnen en op steeds meer plekken om zich heen de wondere wereld van techniek gaan zien.

Bianca Pheijffer

Afgelopen september ben ik, Bianca Pheijffer van start gegaan als technisch onderwijsassistent bij Nuborgh College voor TechLab Elburg. In het nieuwe schooljaar heet ik straks twee dagen lang de leerlingen van groep 7 en 8 van bijna alle basisscholen in Elburg en omstreken welkom om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen op het gebied van techniek en technologie.  Dit zal in ons gloednieuwe gebouw zijn, want de bouw start in het tweede kwartaal.

Voor nu hou ik mij bezig met ontwikkelen van de leuke lessen, fijne kennismakingen en met de eerste TechLab lessen. Ik ga gewoon met mijn armen vol materiaal naar de scholen toe. Een enorme uitdaging, want drie jaar geleden was ik in het bedrijfsleven aan het werk als duizendpoot bij bouwmarkt Karwei in mijn woonplaats Emmeloord. Geïnspireerd door mijn drie kinderen van nu 12, 14 en 16 jaar om mijzelf te blijven ontwikkelen, ben ik op 40-jarige leeftijd gestart met een hbo-studie. Dit schooljaar verwacht ik netjes binnen de vier jaar af te studeren aan de Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs. Wie weet wat de toekomst brengt, maar ik heb er zin in met de leukste baan die ik mij kon voorstellen.