Bijeenkomst STO-NOF biedt inkijkje in resultaten project; ook nieuwe plannen gelanceerd

Bijeenkomst STO-NOF biedt inkijkje in resultaten project; ook nieuwe plannen gelanceerd

‘Er gebeuren hele mooie dingen in de regio’

Het stimuleringsproject Sterk Techniekonderwijs in Noordoost-Friesland (STO-NOF) krijgt steeds meer voet aan de grond in de regio. Dat bleek woensdag 13 september 2023 in de Campus Kollum bij de start van een nieuw (school)jaar van de campagne.

In het multifunctionele gebouw was een bont gezelschap van een vijftigtal betrokkenen present om naar diverse resultaten van STO-NOF te luisteren én om met elkaar het gesprek aan te gaan over de nieuwe plannen en ambities. Ondernemers, vertegenwoordigers van brancheorganisaties, schoolleiders, (techniek)docenten, instructeurs en leerlingen waren van de partij om ervaringen te delen en ideeën uit te wisselen.

Een van de doelstellingen van het STO-project, waarbij naast scholen het bedrijfsleven en de overheid betrokken zijn, is om de jeugd (weer) enthousiast te maken voor techniek en technologie. Met de gezamenlijke aanpak wil de regio Noordoost-Friesland voldoende mensen voor de technieksector opleiden, met de vaardigheden die in de toekomst nodig zijn. Daarbij hebben alle partijen elkaar hard nodig.