Regio Leiden, Duin- en Bollenstreek

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Evenementen op de KTS voor meer leerlingen in de techniek

Op woensdag 2 november 2022 vonden bij Teylingen College KTS twee bijeenkomsten plaats vanuit Sterk Techniekonderwijs Leiden, Duin- & Bollenstreek (STO LDB).

08 november 2022

Techtalk – magazine STO Leiden, Duin- en Bollenstreek

In heel Nederland zijn de tekorten aan technische vakmensen nijpend. Ook in de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek. In Techtalk lees je hoe de scholen en bedrijven van de regio samenwerken om meer jongeren voor techniek te laten kiezen. En dat begint vaak bij het vmbo: het startpunt van een veelbelovende technische carrière.

29 juni 2022

De Technology Hotspot op Teylingen College KTS

Hoe krijg je meer leerlingen enthousiast voor techniek? Bijvoorbeeld met een Technology Hotspot, waar ze zien hoe leuk nieuwe technologieën zijn.

13 januari 2020

Regio Leiden, Duin- en Bollenstreek

In de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek is er een nijpend tekort aan technische vakmensen in een breed scala. Vier speerpunten van het samenwerkingsverband moeten voor een extra impuls zorgen. Meer informatie over Regio Leiden, Duin- en Bollenstreek vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Techlabs en hotspots in beeld

In april 2023 verscheen het digizine Techlabs en hotspots in beeld. Deze publicatie laat zien dat de regio’s innovatieve fysieke locaties hebben ingericht die niet alleen een positieve impact kennen op het vmbo, maar in veel regio’s ook open staan voor leerlingen van de basisscholen, ouders en ook de eigen medewerkers van de scholen. Ook het techlab van regio Leiden, Duin- en Bollenstreek staat in het digizine.