Regio Leiden, Duin- en Bollenstreek

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

De Technology Hotspot op Teylingen College KTS

Hoe krijg je meer leerlingen enthousiast voor techniek? Bijvoorbeeld met een Technology Hotspot, waar ze zien hoe leuk nieuwe technologieën zijn.

13 januari 2020

Regio Leiden, Duin- en Bollenstreek

In de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek is er een nijpend tekort aan technische vakmensen in een breed scala. Vier speerpunten van het samenwerkingsverband moeten voor een extra impuls zorgen. Meer informatie over Regio Leiden, Duin- en Bollenstreek vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Genomineerd voor In de Spotlight

Samen werken wij aan de transitie naar een duurzame samenwerking voor techniek in de regio. Maar hoe ziet die samenwerking er uit, en wie zijn nou eigenlijk de dragende krachten achter STO? De Spotlight licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit en laat zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Het initiatief Projectweken ToekomstTaal: Ruimte en Techniek voor basisscholen van de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek is ook genomineerd.

Inzending regio Leiden, Duin- en Bollenstreek

 • Projectweken ToekomstTaal: Ruimte en Techniek voor basisscholen - Regio Leiden, Duin- en Bollenstreek

  Vanuit het Technolab worden projectweken ontworpen voor de hele leerlijn ToekomstTaal (programmeren en techniek) op basisscholen. Technolab heeft projectweken voor basisscholen in omgeving Leiden waarbij iedere groep een les krijgt in het thema ruimte en techniek. En zo spelenderwijs kennis maakt met de taal van de toekomst.

  Dit was niet gelukt zonder…

  Chantal Goes, Producteigenaar Onderzoeken en Ontwerpen (O&O) en Marketing en Ontwikkeling, Projectleider po-vo STO Duin- en Bollenstreek. Chantal was verantwoordelijk voor de opzet en coördinatie van de projectweken.

  “Mijn ambitie is om de didactiek van Onderzoeken en Ontwerpen een vast onderdeel te maken van het curriculum van po en vo, zodat alle jongeren hun talenten op het gebied van W&T kunnen ontwikkelen en we ze zo klaarstomen voor de toekomst waar ze hun kennis, kunde en houding op dit vlak kunnen inzetten en overdragen. In de projectweken ToekomstTaal bieden we een doorlopende leerlijn aan van groep 1 t/m 8, waarin maken (techniek) en programmeren (technologie) elkaar versterken. De projectweken worden opgevolgd in de leerlijn door de keuzevakken robotica en Digispel op het DaVinci Lammenschans.
  Scholen zijn hier ontzettend enthousiast over en zetten deze weken structureel in om hun onderwijs te verrijken. Komend schooljaar zijn er scholen, die al hun derde jaar ingaan als deelnemers van dit programma.”

  Meer lezen