Ondernemers werven voor samenwerken tijdens ondernemerscongres Goeree-Overflakkee

Ondernemers werven voor samenwerken tijdens ondernemerscongres Goeree-Overflakkee

Woensdag 5 juni 2024 werd het ondernemerscongres voor Goeree-Overflakkee gehouden. Het congres met het thema ‘ruim denken in een krappe arbeidsmarkt’ is georganiseerd door vereniging bedrijven Goeree-Overflakkee (VBGO), ondernemersvereniging Goeree (OVGO) en de Gemeente Goeree-Overflakkee. Door diverse sprekers werden de aanwezigen meegenomen in het thema arbeidsmarkt, de krapte en de mogelijke oplossingen via technologie en AI. Sprekers waren Mathijs Bouman en Michel van der List.

Ook kwamen diverse lokale ondernemers aan het woord met hún oplossing voor een grotere arbeidsproductiviteit. En daar was ook aandacht voor de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de Beroepscampus. Sylvia Bolleman – van der Vlugt en Kees Breen van RGO Regionale scholengemeenschap Goeree-Overflakkee lieten in samenwerking met Padmos Shipyard zien, hoe bedrijven ook in de Beroepscampus jongeren helpen enthousiasmeren voor beroepen in het (lokale) bedrijfsleven. Een samenwerking die tot stand kwam met dank aan Sterk Techniekonderwijs. Daarnaast vertelde Johan Westhoeve van CSG Prins Maurits vmbo-profiel Economie & Ondernemen hoe er in samenwerking met het Albeda mbo wordt gewerkt aan een doorgaande leerlijn, om jongeren goed voor te bereiden op de praktijk.

Gaaf dat we vanuit het onderwijs op deze manier een kleine bijdrage konden leveren aan dit mooie congres en de mogelijke oplossingen voor de arbeidsmarktkrapte!