Over Regio Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee

Over de regio

Op Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard hebben onderwijspartners, overheid en het bedrijfsleven een gezamenlijk doel in het uitbreiden en optimaliseren van het technisch onderwijs. Veel ondernemers en branchepartners hebben hun medewerking toegezegd om de STO-doelen te behalen.

Op de Zuid-Hollandse eilanden zijn er de regio’s Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. Zij hebben ieder hun eigen STO-programma én werken toe naar een samenwerking op het gebied van profielen, docenten en samenwerkingen vanuit het bedrijfsleven. Beide scholen krijgen nieuwe huisvesting in het schooljaar 20-21.

Deze nieuwe scholen dragen er naar verwachting aan bij dat de (aantal) leerlingen eerder kennismaken met techniek door middel van onderzoekend en ontwerpend leren, wetenschap en technologie. Door middel van branchetafels (Goeree-Overflakkee) en vergaderingen van het Samenwerkingsverband onderwijs en bedrijfsleven (Hoeksche Waard) ontmoeten partijen elkaar.

Activiteiten als een Techniekfestival, Techweken voor PO en VO, de promotie van technisch onderwijs en bedrijven én het introduceren van nieuwe keuzevakken en bijbehorende apparatuur, zijn een aantal van de acties / onderwerpen die dankzij STO mogelijk zijn.

Betrokken vmbo-scholen

CSG Willem van Oranje

Oud Beijerland

Actief College

Oud Beijerland

RGO Middelharnis – afdeling VMBO

Sommelsdijk

CSG Prins Maurits

Middelharnis

Da Vinci College

Dordrecht

Hoeksch Lyceum

Oud-Beijerland