Beroepscampus presenteert zich aan kabinetsgezant maritiem Nederland

Als samenwerkingspartner van vele bedrijven in de haven van Stellendam, gaf Sylvia Bolleman – van der Vlugt namens de Beroepscampus vorige week een korte presentatie aan kabinetsgezant voor Maritiem Nederland de heer Kees van der Staaij. Hij bracht een bezoek aan Machinefabriek Padmos Stellendam B.V. en Damen Maaskant om op die manier een beeld te krijgen van de maritieme maakindustrie op het eiland Gemeente Goeree-Overflakkee. In de Beroepscampus is dankzij STO veel veranderd voor de technische profielen, onder meer de samenwerking met bedrijven.

Omdat de bedrijven wilden benadrukken dat er veel meer bedrijven afhankelijk zijn van deze twee scheepswerven, werden vijf bedrijven en instanties uitgenodigd om een korte presentatie te geven. Zo ook de Beroepscampus. Sylvia vertelt: “Ik heb vooral een inkijkje willen geven in wat het voor jongeren betekent als ze al op jonge leeftijd in contact komen met bedrijven, het werk wat daar gebeurt en de mensen die er werken. Het stimuleert en motiveert de leerlingen een passende keuze te maken voor hun toekomst. We hebben graag dat de jongeren kiezen voor een stage en opleiding bij een lokaal bedrijf, omdat de kans dan groter is dat ze ook voor een baan bij die bedrijven aan de slag gaan. En dat is weer goed voor de lokale economie. Het grijpt allemaal in elkaar.”

Kees van der Staaij sprak zijn waardering uit voor het bezoek en onderstreepte dat je jongeren al in een vroeg stadium kunt enthousiasmeren voor een beroep. “Als leerlingen kiezen voor een baan in de maritieme maakindustrie zijn zij verzekerd van een mooi beroep in een belangrijke sector.’

Het was een interessante bijeenkomst van het maritieme cluster op ons eiland. We zijn dankbaar voor de uitnodiging om meer te kunnen vertellen over de mogelijkheden binnen de Beroepscampus. Wat ons betreft heeft de jeugd de toekomst in de verdere ontwikkeling en de uitdagingen die deze mooie sector te bieden heeft!

Wil uw bedrijf ook jongeren motiveren? Neem dan contact op met Sylvia via telefoonnummer 06-10909130 of e-mailadres s.bolleman@beroepscampus.nl.