Precious Plastic Gouda

Precious Plastic Gouda

Mbo studenten Technicus Engineering (Smart Technology) gaan zelf een plastic shredder bouwen en een werkplaats voor plastic recycling opstarten in Gouda. Zij willen dit idee in samenwerking met vmbo scholen in de stad verder verspreiden. Middels een handleiding en workshops aan meerdere vmbo scholen in Gouda leren vmbo leerlingen hun eigen plastics shredder te bouwen. Hierdoor komt er op elke vmbo school in Gouda een shredder te staan, deze scholen gaan hiermee kennis ontwikkelen en basisschool workshops geven. Iedere school in Gouda kan hierdoor potentieel inzamelpunt van plastic afval worden. Hierdoor wordt kennis verspreid over duurzaamheid en hergebruik van materialen en wordt er massaal plastic afval ingezameld in de stad.

Studenten HBO Bedrijfskunde gaan een business case ontwikkelen en een bedrijfsconcept opstellen om van Precious Plastic Gouda een start-up onderneming te maken.

Met dank aan de samenwerking met de projectgroep Duurzaamheid Gouda wordt deze activiteit onderdeel van de geplande duurzame markt in mei / juni 2022 op GoudAsfalt in het kader van het 750 jarig bestaan van Gouda. Naast ruimte voor verkoopkraampjes moet er ook ruimte zijn voor een informatiemarkt, demo’s, ambachten, workshops en theater. Studenten Technicus Engineering gaan hier workshops geven over o.a. 3d printen en Precious Plastics.

Meer informatie

Wesley van der Velde, Docent Smart Technology / Mechatronica bij mboRijnland Gouda.

“Slimme toepassingen en duurzaamheid combineren is de toekomst. Deze combinatie wil ik graag laten inzien door leerlingen van PO-VO-MBO-HBO. Voor dit project gaat het specifiek over decentralisering en eigen verantwoordelijkheid nemen als burger. Als we dit over alle niveaus kunnen laten beleven is dat een mooie basis voor toekomstige oplossingen.”