Regio Gorinchem en Altena

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Programmalijn 1 – STO-GOAL

De basis op orde; gekwalificeerde docenten en begeleiding in de klas, samenwerking met het bedrijfsleven en het vergroten van de toegankelijkheid van technisch onderwijs.

09 juni 2023

Ontwikkelen van leeractiviteiten met drones

Ook in programmalijn 6 is het afgelopen jaar veel gebeurd.

21 oktober 2022

Techniekpromotielessen in regio Gorinchem-Altena

Een paar jaar geleden stonden we voor een bijzondere uitdaging; per jaar c.a. 120 basisscholen bereiken met onze techniekpromotielessen.

21 oktober 2022

Regio Gorinchem en Altena

In de regio Gorinchem en Altena is een nijpend tekort aan technische vakmensen op mbo-niveau in verschillende vakgebieden. De tekorten in de techniek bevinden zich met name in bouw(gerelateerd), maritieme (maak)industrie en logistieke beroepen en de (toegepaste) ICT.  Meer informatie over Regio Gorinchem en Altena vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Techlabs en hotspots in beeld

In april 2023 verscheen het digizine Techlabs en hotspots in beeld. Deze publicatie laat zien dat de regio’s innovatieve fysieke locaties hebben ingericht die niet alleen een positieve impact kennen op het vmbo, maar in veel regio’s ook open staan voor leerlingen van de basisscholen, ouders en ook de eigen medewerkers van de scholen. Ook het techlab van regio Gorinchem en Altena staat in het digizine.

Techlabs en hotspots in beeld

In november 2023 verscheen het derde deel van digizine Techlabs en hotspots in beeld. Deze publicatie laat zien dat de regio’s innovatieve fysieke locaties hebben ingericht die niet alleen een positieve impact kennen op het vmbo, maar in veel regio’s ook open staan voor leerlingen van de basisscholen, ouders en ook de eigen medewerkers van de scholen. Ook het techlab van regio Gorinchem en Altena staat in het digizine.

STO-GOAL themamagazine

Dit magazine geeft een inkijkje in de mooie en betekenisvolle ontwikkelingen op het gebied van techniek in de regio en we hopen daarmee een antwoord te kunnen bieden op de toenemende vraag naar goed geschoolde en op de toekomst voorbereide werknemers binnen de vele technische bedrijven in de regio.

Bekijk het magazine

Deelnemende bedrijven

Digitale nieuwsbrief

Regio Gorinchem en Altena heeft een eigen nieuwsbrief.