Beroepskeuze events

Regio Brabantse Wal organiseert ieder schooljaar vier verschillende beroepskeuze events. Speciaal voor eerstejaars leerlingen én ouders. Het afgelopen jaar hebben bijna 550 meiden en jongens op deze enthousiaste en praktische manier kennis gemaakt met de brede technieksector.

Tijdens het beroepskeuze-event op 19 april 2023 stonden een zestal workshopsleiders uit het bedrijfsleven klaar. Na het welkomstwoord van de brugklasconrector verdeelden de leerlingen zich over zes verschillende workshops vertegenwoordigd door: DataByte , #truckacademy, Bouwmensen Zuid-West, IW Brabant-Zeeland, Aircraft Maintenance & Training School, tanteLouise.

  • Bij DataByte mochten de leerlingen zo snel mogelijk een computer in elkaar zetten. Er werd zelfs een leuke prijs uitgereikt aan de leerlingen die het snelst een werkende computer hadden.
  • Via TruckAcademy kwam garage Bluekens Truck en Bus b.v. naar ons toe, met een primeur! Ze hadden namelijk voor het eerst een elektrische vrachtwagen meegenomen en daar waren de leerlingen erg van onder de indruk.
  • Bij Bouwmensen mochten de leerlingen een pennenhouder maken. Een mooi aandenken aan deze middag.
  • AM&TS ging letterlijk opzoek naar de beste vliegtuigbouwer. Na een korte, informatieve introductie mochten de leerlingen vliegtuigen vouwen. Niet zomaar vliegtuigjes, maar heel bijzondere modellen.
  • IW Brabant-Zeeland liet leerlingen zien hoe ze een elektrisch aangedreven molentje kon bouwen.
  • Tante Louise gaf uitleg over techniek en technologie in hun zorgcentrum.