Regio Amsterdam

In de agenda

Meer evenementen

Energy Experience Amsterdam

Het veranderende klimaat vraagt om een energietransitie en daarvoor zijn veel technische vakmensen nodig.

26 juni 2024

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Meld je nu aan voor de E-Tech Experience Amsterdam

Om zoveel mogelijk scholieren te enthousiasmeren voor techniek & technologie, bundelen we vanuit het onderwijs en het bedrijfsleven onze krachten.

21 april 2023

Onze activiteiten enthousiasmeren leerlingen voor techniek

Het bruist van de activiteiten bij de TechCampus Amsterdam.

21 februari 2023

TASC knalt het nieuwe jaar in!

Heb je de tram en abri’s, beplakt in de kleuren van TASC al gespot in de stad? Of de leuke filmpjes gezien op onze nieuwe social media kanalen?

21 februari 2023

Regio Amsterdam

De ambitie van Sterk Techniek Onderwijs Amsterdam is om elk kind in Amsterdam een opleiding te bieden passend bij zijn/haar talenten, waarbij het techniekperspectief iedereen bekend is en als gelijkwaardig aan andere perspectieven wordt gezien. Meer informatie over Regio Amsterdam vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Techlabs en hotspots in beeld

In april 2023 verscheen het digizine Techlabs en hotspots in beeld. Dit digizine is nu uitgebreid met een tweede deel. Ook deze publicatie staat vol met innovatieve en fysieke locaties die zijn ingericht om leerlingen te laten ervaren hoe het is om met techniek en technologie aan de slag te gaan. Ook het techlab van regio Amsterdam staat in het digizine.

TechCampus Amsterdam

Met de TechCampus Amsterdam (ofwel Sterk Techniek Onderwijs Amsterdam) creëren we een innovatieve leeromgeving die het heden met de toekomst verbindt en waar meer jongeren dan nu hun talenten voor techniek en technologie zullen ontdekken en ontwikkelen. Deze leeromgeving krijgt steeds meer vorm op scholen in Amsterdam, te weten: 30 vmbo-scholen, 6 scholen voor praktijk- en speciaal onderwijs en TASC, dé techniekschool van Amsterdam. We doen dit in nauwe samenwerking met 3 mbo-scholen (MBO College Westpoort, Hout & Meubileringscollege, Mediacollege Amsterdam), het hbo, bedrijven en de gemeente Amsterdam.

Samenwerking met bedrijfsleven

Digitale nieuwsbrief

De regio Amsterdam heeft een eigen nieuwsbrief.