Levensecht afbouwen woning

In samenwerking met 3 lokale bedrijven, schildersvakopleiding en een woningcorporatie hebben leerlingen uit klas 4 BWI een woning van de woningcorporatie opgeknapt, waarbij aspecten aan de orde zijn gekomen zoals schilderen, houtbewerking, betonreparatie, glas zetten en alle andere werkzaamheden behorend bij afbouw. De leerlingen zijn begeleid door de lokale bedrijven. De woning is ter beschikking gesteld door de woningcorporatie. In een periode van ongeveer 7 weken is iedere week een dagdeel gewerkt in de woning. De leerlingen hebben hiermee levensechte ervaring opgedaan in een concreet afgebakend project.

Meer informatie

Matthijs Wierts van Schildersvakopleiding Assen. Hij is lid van de werkgroep ‘week van de afbouw’ en bedenker van het project project.

“Door deze activiteit hebben de leerlingen met verf en kleur kunnen ervaren hoe het is om een “echte woning” een stuk fraaier en duurzamer te maken. Door gebruik te maken van diverse technieken hebben de leerlingen een goed beeld gekregen van de mogelijkheden binnen de afbouw. De begeleiding was hierbij in handen van zowel het onderwijs als het bedrijfsleven, in onze ogen het ideaalbeeld van STO!”

Meer lezen