Enthousiasmeren jullie de werknemers van de toekomst voor techniek tijdens Tech To The Future?

Datum: 22 en 23 november 2022
Tijd: 12:30 – 16:30 uur
Locatie: MartiniPlaza

Op 22 en 23 november vindt Tech To The Future plaats in MartiniPlaza. Tijdens dit nieuwe evenement worden leerlingen uit klas 2 van het vmbo ondergedompeld in de wereld van techniek. Enthousiaste bedrijven en mbo’s laten leerlingen ervaren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van techniek.

Het grootschalige techniekevenement wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd vanuit de Sterk Techniek Onderwijs regio’s in de provincie Groningen. Jongeren kunnen op deze manier ontdekken of er een toekomst in de techniek voor ze ligt. “We hebben ze hard nodig”, aldus Tineke Mooibroek-Riemersma, namens de organisatie van het evenement. “Om jongens én meisjes enthousiast te maken voor de techniek is het belangrijk om samen te werken met de andere Sterk Techniek Onderwijs regio’s, de mbo scholen, de primair onderwijs scholen en natuurlijk het bedrijfsleven.”

Techniek is veelzijdig

Deze samenwerking resulteert in Tech To The Future. Het evenement maakt goed duidelijk hoe veelzijdig techniek is. “Het is mogelijk om te vliegen met een drone in de drone arena, de band van een trekker te verwisselen of te ontdekken hoe tof het is om te timmeren en te metselen. Leerlingen kunnen zelfs klimmen in een machine of brandweerauto of virtueel een kraan besturen”, vertelt Tineke enthousiast. “Aan de andere kant laten we zien dat techniek niet alleen met je handen werken is maar ook gaat over het bedenken van innovatieve oplossingen.”