Regio Zuidoost Groningen

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Docenten Ubbo Emmius Winschoten nu ook dronepiloot

Een negental docenten van Ubbo Emmius Winschoten locatie Bovenburen hebben hun examen dronepiloot gehaald.

29 juni 2021

Ubbo Emmius Samen werken aan Sterk Techniek-onderwijs

In Stadskanaal wordt hard gewerkt aan de professional van de toekomst.

26 januari 2021

Vmbo-leerlingen voeren onderhoud uit in flatwoning Stadskanaal

‘Jeugd vroeg interesseren voor schildersopleiding’

19 januari 2021

Regio Zuidoost Groningen

In Regio Zuidoost Groningen is er sprake van krimp in de instroom van het aantal leerlingen. Om hen te enthousiasmeren voor techniek en technologie, wordt ingezet op een beter onderwijs en meer samenwerking met bedrijven. Meer informatie over Regio Stadskanaal vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Genomineerd voor In de Spotlight

Samen werken wij aan de transitie naar een duurzame samenwerking voor techniek in de regio. Maar hoe ziet die samenwerking er uit, en wie zijn nou eigenlijk de dragende krachten achter STO? De Spotlight licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit en laat zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Het initiatief Levensecht afbouwen woning van de regio Stadskanaal is ook genomineerd.

Inzending Regio Stadskanaal

 • Levensecht afbouwen woning - Regio Zuidoost Groningen (Stadskanaal)

  In samenwerking met 3 lokale bedrijven, schildersvakopleiding en een woningcorporatie hebben leerlingen uit klas 4 BWI een woning van de woningcorporatie opgeknapt, waarbij aspecten aan de orde zijn gekomen zoals schilderen, houtbewerking, betonreparatie, glas zetten en alle andere werkzaamheden behorend bij afbouw. De leerlingen zijn begeleid door de lokale bedrijven. De woning is ter beschikking gesteld door de woningcorporatie. In een periode van ongeveer 7 weken is iedere week een dagdeel gewerkt in de woning. De leerlingen hebben hiermee levensechte ervaring opgedaan in een concreet afgebakend project.

  Dit was niet gelukt zonder…

  Matthijs Wierts van Schildersvakopleiding Assen. Hij is lid van de werkgroep ‘week van de afbouw’ en bedenker van het project project.

  “Door deze activiteit hebben de leerlingen met verf en kleur kunnen ervaren hoe het is om een “echte woning” een stuk fraaier en duurzamer te maken. Door gebruik te maken van diverse technieken hebben de leerlingen een goed beeld gekregen van de mogelijkheden binnen de afbouw. De begeleiding was hierbij in handen van zowel het onderwijs als het bedrijfsleven, in onze ogen het ideaalbeeld van STO!”

  Meer lezen