Girls’day

Duizenden meisjes tussen de 10 en 15 jaar bezochten donderdag 30 maart een bèta-, tech- of IT-bedrijf. Ook leerlingen van Were Di en Sondervick College gingen op pad tijdens Girls’day. Op Girls’ day maken meisjes kennis met IT en techniek. Dat vergroot de kans dat ze straks doorleren en gaan werken in deze sector. Meiden en vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in deze sectoren, terwijl voor het oplossen van de grote vraagstukken van onze maatschappij kennis van techniek en IT heel belangrijk is. 

DJOE

Puck Canters uit bk2a van het Sondervick College was een van de meiden die op pad gingen. Zij bezocht DJOE, dat staat voor De Jonge Ondernemers Eindhoven. “Toen we er aan kwamen kregen we een filmpje te zien en werden we in twee groepen verdeeld. Het groepje waar ik in zat ging als eerste een bootje maken. Het bootje moest je daarna in een soort zelf gemaakt riviertje doen. Aan het einde van het eerste gedeelte kon je zien welk bootje het snelste was. Na de pauze maakten we een lampje. Dat ging aan als je je vinger erop hield. Op het laatst mochten we nog door een microscoop kijken. Ik vond het een geslaagde dag!”

Vrouwen aan het woord

Ook voor de leerlingen van het Were Di openden diverse bedrijven hun deuren. De meiden van vmbo leerjaar 2 konden terecht bij Inno-Tec, Mupa en Topic. De meiden van havo/ vwo leerjaar 2 van het Were Di gingen ook op pad. Zij bezochten Thermo Fisher Scientific, Capgemini Engineering en Philips. Hier werden presentaties gegeven door vrouwen in verschillende functies. Zij vertelden over hun (loop)baan, opleiding en profielkeuze. Ook werden er diverse workshops georganiseerd.

Niet alleen voor girls

Tijdens Girls’Day was er niet alleen voor de meiden een programma. De jongens gingen op het Sondervick College aan de slag met Mad Science. En ook op het Were Di volgden de jongens een aangepast lesrooster die dag met leuke activiteiten zoals graffiti workshops, mountainbiken en een workshop dj’en.