Waterstof werkt!

Daar willen we meer van weten! En daarom nemen we onze leerlingen mee naar het Europees Kampioenschap Grand Prix waterstofracen. In de ijshal van Kardinge in Groningen wordt gereden met op afstand bestuurbare elektrische modelauto’s. Deze auto’s zijn door studenten vanuit heel Europa omgebouwd naar een hybride waterstofaandrijving.

Vandaag starten onze leerlingen van het profiel Produceren, Installeren en Energie met hun reguliere lessen en vervolgens gaan we met onze handige Sterk Techniek Onderwijsbusjes richting Groningen. Deze personenbusjes zijn echt een aanwinst, want we kunnen nu snel en gemakkelijk deelnemen aan interessante techniekactiviteiten buiten de school.

Speciaal voor vmbo-leerlingen is er namelijk  een side-event georganiseerd, zodat leerlingen een goed beeld krijgen van de toepassing, mogelijkheden en innovaties op het gebied van waterstof.

De internationale studententeams zijn uitgedaagd een auto te ontwerpen, waarmee ze minimaal zes uur lang een race moeten volhouden. Dit betekent dat de auto zuinig en efficiënt moet zijn qua brandstofverbruik. Wie de meeste rondes haalt en het zuinigst rijdt, mag zich de winnaar noemen. Daarnaast beoordeelt een vakjury het ontwerp en de materiaalkeuzes, want de auto moet namelijk ook voorzien zijn van duurzame materialen.

De hoofdsponsor van het evenement RWE levert een belangrijke bijdrage aan het succes van de energietransitie en het CO₂ -vrij maken van ons energiesysteem. Naast RWE zijn er tal van andere bedrijven en instellingen bij betrokken.

En wie zijn er ook bij? Juist onze eigen kanjers van de afdeling Produceren, Installeren en Energie van rsg de Borgen in Leek. Op deze manier maken ook zij op een heel toegankelijke manier kennis met de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie.