Waar een manege en het onderwijs elkaar ontmoeten!

Het begon allemaal met een idee van Louwe Mulder van HJC Manege in Tolbert. Al enige jaren huurde hij voor de ruitersportevenementen houten rekwisieten in de vorm van hoefijzers. Dat moest ook anders kunnen. En zo kwam het idee tot stand om leerlingen en docenten van de afdeling Bouwen, Wonen en Interieur van rsg de Borgen te vragen of ze mee wilden werken aan een creatieve houtverwerkingsopdracht.

Docenten Niels Takens en Johan Boer zagen zeker kansen en dat leverde een prachtige leeropdracht voor onze leerlingen op. Alleen al het optimaal gebruik maken van het beschikbaar gestelde materiaal zorgde voor mooie inzichten. Daarnaast werd er getekend, geschuurd, gezaagd en geschilderd. Allemaal in de vrije momenten! Uiteindelijk kon de opdracht op vrijdag 5 april officieel opgeleverd worden, met dank aan Noah, Suzanne, Meryn, Jay-Den, Danyel en natuurlijk Johan en Niels als begeleiders. De waardering van Louwe Mulder was groot en zowel leerlingen als docenten werden afgelopen vrijdag gastvrij onthaald en uitvoerig bedankt!

Mocht je HJC Manege in Tolbert bezoeken kijk dan gerust even rond of je het resultaat ziet hangen! Het is beslist de moeite waard.