Practical Skills bezoekt Techno-hub

In de Techno-hub van de Nijeborg heerst vanmiddag een serene rust, maar dat betekent niet dat er niemand is… Integendeel er wordt hard gewerkt door basisschoolleerlingen uit de Practical Skills klas van Theresia Jager (coördinator Practical Skills). Vol concentratie bouwen ze ieder hun eigen robot.

Af en toe gaat er een vinger omhoog en wordt een vraag gesteld aan één van de begeleidende docenten. Opmerkelijk is dat de meeste vragen worden beantwoord met een wedervraag… die ervoor zorgt dat ze zelf de oplossing vinden. “Meneer hij doet het niet….” “Heb je al gekeken of je alles goed hebt aangesloten?” “O ja, hij doet het al”.

Het is verbazingwekkend hoe snel de eerste leerlingen een werkende robot hebben gemaakt, die ze allerlei bewegingen kunnen laten doen. En hier stopt het niet, er worden zelfs nieuwe toepassingen bedacht: “Mevrouw, ik weet hoe ik hier een auto van kan maken….”

Wat heerlijk om te zien, dat de plannen, waarmee het Sterk Techniek Onderwijs binnen rsg de Borgen vier jaar geleden van start ging, werkelijkheid zijn geworden. Leerlingen op jonge leeftijd enthousiast maken voor techniek! Ze laten kennismaken met allerlei verschillende aspecten van deze brede sector. Dat is iets waar we ons hard voor maken. Samen met het basisonderwijs uit de regio.

Het enthousiasme van de leerlingen is hartverwarmend: “Meneer, mogen we al met de drones beginnen….?” Een reactie van een leerling naar juf Theresia: “Juf ik had niet verwacht dat het zo zou zijn” Juf: “Wat had jij dan verwacht?” Leerling: “Dat het veel kleiner zou zijn” Zijn enthousiaste blik spreekt boekdelen, terwijl hij zijn robot laat dansen!

Voor iedere basisschool ligt er een uniek aanbod bestaande uit een techniek gastles op de eigen basisschool, gevolgd door een bezoek aan de Technohub in Leek. Neem een kijkje op onze website: www.uitdagendtechniek.nl en meld je aan! Er zijn weer nieuwe data beschikbaar voor 2024!