Over Regio Voorne Putten Rozenburg Hoogvliet

Over de regio

In de regio Hellevoetsluis moet een samenwerking tussen vmbo-scholen, een mbo voor scheepvaart en transport en het regionale bedrijfsleven zorgen voor duurzaam en kwalitatief sterk technisch onderwijs.

Met het oog op de nieuwe investering in het technische vmbo-onderwijs, kan met extra geld worden geïnvesteerd in machines, materialen en mensen. In de regio Hellevoetsluis, bestaande uit de gemeenten Voorne, Putten, Rozenburg en Hoogvliet, worden deze middelen ingezet voor de uitvoering van regionale plannen. Daarbij is de doelstelling om te werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs.

Onder de naam Sterk Techniekonderwijs Voorne-Putten-Rozenburg-Hoogvliet, is een samenwerking opgezet tussen drie vmbo-scholen met beroepsgericht onderwijs in de techniek en een aantal aanhakende scholen zoals een vso, praktijkonderwijs en vmbo-t.  Daarnaast zijn het Scheepvaart en Transportcollege en het regionale bedrijfsleven betrokken.

In het project zal de samenwerking en uitvoering op verschillende niveaus gestalte krijgen, op strategisch niveau, tactisch niveau en uitvoerend niveau. Gezamenlijk wordt ingezet op vier thema’s. Het versterken van in- en doorstroom van leerlingen. Het versterken van de doorlopende leerlijnen. De professionalisering van personeel. En het versterken van de samenwerking met het bedrijfsleven.

Betrokken vmbo-scholen

Helinium

Hellevoetsluis

Penta College – Jacob van Liesveldt

Hellevoetsluis

Penta College – Bahûrim

Brielle

Yuverta

Brielle

Maerlant College

Brielle

Penta College – Godfried Richter

Rozenburg

Praktijk College -Spijkenisse

Spijkenisse

Pena College – Scala Rietvelden

Spijkenisse

MY College

Spijkenisse

Penta College – De Oude Maas

Spijkenisse

Accent Praktijkonderwijs – Hoogvliet

Hoogvliet

Penta College – Hoogvliet

Hoogvliet