Keuzevakken, actueel, vernieuwend én voor alle vmbo leerlingen

Keuzevakken, actueel, vernieuwend én voor alle vmbo leerlingen

Hoe maak je de meest actuele keuzevakken beschikbaar voor alle vmbo leerlingen in de regio? Juist als je gebruik wilt maken van de nieuwste, en vaak dure, technieken en apparatuur. En laat je vooral niet weerhouden door starre roosters van het onderwijs.

In de regio Amersfoort e.o. betekent dit dat vanaf september 2021 vmbo leerlingen van de 5 techniekscholen o.a. het keuzevak robotica, slimme technologie, duurzame energie en duurzame mobiliteit vanuit de centrale hotspot zullen volgen. Ook leerlingen van de andere 16 vmbo scholen zijn van harte welkom.

Een ultiem stukje samenwerking van 5 regionale techniekscholen zodat techniek zichtbaar en beschikbaar is voor alle vmbo leerlingen in de regio Amersfoort e.o

Meer informatie

Johan Wilbrink, projectleider en docent PIE bij Van Lodenstein College.

“Om het tekort aan technische vakmensen te verminderen willen we leerlingen vanaf het primair onderwijs motiveren voor een opleiding en een beroep in de techniek.  Dit doen we door leerlingen kennis te laten maken met de modernste technieken die een ‘wow’ factor moeten oproepen. Zo laten we leerlingen onder andere kennis maken met robotica, slimme technologieën, cnc-technieken, duurzame energiebronnen en duurzame mobiliteit.
Bedrijven uit de regio worden nadrukkelijk betrokken bij de uitvoering en invulling van lesactiviteiten. Gastlessen, het beschikbaar stellen en (deels) financieren van moderne apparaten maken daar onderdeel van uit.
Leerlingen worden door docenten meer gemotiveerd voor techniek omdat docenten vanuit docentenstages weet wat er speelt in de beroepspraktijk. Zij hebben (weer) wat te vertellen! In onze PR-uitingen worden alleen technieken getoond op een hoger plan. Onze boodschap wordt bijvoorbeeld ondersteund door gave afbeeldingen, zoals die van een JSF straaljager en een gigantische windmolen. Dit spreekt tot de verbeelding en moet leerlingen verleiden om ook dit soort aansprekende technische producten te willen gaan maken!”