T is for Tech

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Keuzevakken, actueel, vernieuwend én voor alle vmbo leerlingen

Vrolijk en met mondkapjes op komt de klas van Meester Jeroen binnen stappen in het BWI lokaal van het Element.

17 september 2021

T is for Tech – voor jongeren en docenten in het technisch onderwijs

Een overzicht van het keuzevak CNC, de docentstage, de gastles, de techniekles voor de basisschool en de samenwerkende organisaties van T is for Tech.

26 november 2020

Uw wensen en behoeften voor meer vakmensen in de techniek

Op vrijdag 6 november ging T is for Tech in gesprek met onderwijs en bedrijfsleven over meer vakmensen in de techniek.

26 november 2020

T is for Tech

Vijf techniekscholen in de regio nemen samen met het mbo en bedrijfsleven het initiatief om technisch onderwijs verder te ontwikkelen en af te stemmen op de regionale arbeidsmarkt. Meer informatie over T is for Tech vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Infographic

Bekijk de infographic van regio T is for Tech.

Samenwerking met bedrijfsleven

Genomineerd voor In de Spotlight

Samen werken wij aan de transitie naar een duurzame samenwerking voor techniek in de regio. Maar hoe ziet die samenwerking er uit, en wie zijn nou eigenlijk de dragende krachten achter STO? De Spotlight licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit en laat zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Het initiatief Keuzevakken, actueel, vernieuwend én voor alle vmbo leerlingen van de regio T is for Tech is ook genomineerd.

Inzending T is for Tech

 • Keuzevakken, actueel, vernieuwend én voor alle vmbo leerlingen - Regio T is for Tech (Amersfoort e.o.)

  Hoe maak je de meest actuele keuzevakken beschikbaar voor alle vmbo leerlingen in de regio? Juist als je gebruik wilt maken van de nieuwste, en vaak dure, technieken en apparatuur. En laat je vooral niet weerhouden door starre roosters van het onderwijs.

  In de regio Amersfoort e.o. betekent dit dat vanaf september 2021 vmbo leerlingen van de 5 techniekscholen o.a. het keuzevak robotica, slimme technologie, duurzame energie en duurzame mobiliteit vanuit de centrale hotspot zullen volgen. Ook leerlingen van de andere 16 vmbo scholen zijn van harte welkom.

  Een ultiem stukje samenwerking van 5 regionale techniekscholen zodat techniek zichtbaar en beschikbaar is voor alle vmbo leerlingen in de regio Amersfoort e.o

  Dit was niet gelukt zonder…

  Johan Wilbrink, projectleider en docent PIE bij Van Lodenstein College.

  “Om het tekort aan technische vakmensen te verminderen willen we leerlingen vanaf het primair onderwijs motiveren voor een opleiding en een beroep in de techniek.  Dit doen we door leerlingen kennis te laten maken met de modernste technieken die een ‘wow’ factor moeten oproepen. Zo laten we leerlingen onder andere kennis maken met robotica, slimme technologieën, cnc-technieken, duurzame energiebronnen en duurzame mobiliteit.
  Bedrijven uit de regio worden nadrukkelijk betrokken bij de uitvoering en invulling van lesactiviteiten. Gastlessen, het beschikbaar stellen en (deels) financieren van moderne apparaten maken daar onderdeel van uit.
  Leerlingen worden door docenten meer gemotiveerd voor techniek omdat docenten vanuit docentenstages weet wat er speelt in de beroepspraktijk. Zij hebben (weer) wat te vertellen! In onze PR-uitingen worden alleen technieken getoond op een hoger plan. Onze boodschap wordt bijvoorbeeld ondersteund door gave afbeeldingen, zoals die van een JSF straaljager en een gigantische windmolen. Dit spreekt tot de verbeelding en moet leerlingen verleiden om ook dit soort aansprekende technische producten te willen gaan maken!”

Digitale nieuwsbrief

De regio T is For Tech heeft een eigen nieuwsbrief.