Tentoonstelling ‘Techniek op z’n kop, Afval & Recycling’ in het Biosintrum op vrijdag 10 juni

Tentoonstelling ‘Techniek op z’n kop, Afval & Recycling’ in het Biosintrum op vrijdag 10 juni 2022

Vrijdag 10 juni 2022 vindt er tussen 13.00 en 17.00 uur een eindpresentatie plaats van alle objecten en kunstwerken die gemaakt tijdens het project ‘Techniek op z’n kop, Afval & Recycling’, waarbij gezocht werd naar niet voor de hand liggende toepassingen van techniek, afval en recycling. Deze expositie is door studenten van ROC Friese Poort (Drachten) ingericht met de werken van leerlingen van het Stellingwerf College en verschillende basisscholen uit de gemeente Ooststellingwerf. De werken bestaan uit gebruiks- en siervoorwerpen die gemaakt zijn van oude spullen.

Het project ‘Techniek op z’n kop, Afval & Recycling’ vloeit voort uit het basisschoolproject ‘Wortels & Vleugels’, waarna het Stellingwerf Collega ingestapt is. Vervolgens is ROC Friese Poort benaderd, wat het begin vormt van een leerlijn duurzaamheid en techniek voor PO/VO en MBO. Binnen dit project vindt er een wisselwerking van expertise plaats: de studenten van ROC Friese Poort helpen de leerlingen van het Stellingwerf College en deze leerlingen ondersteunen weer de basisschoolleerlingen. Het is de eerste keer dat een dergelijke samenwerking plaatsvindt; volgend jaar zal er een nieuw project opgestart worden, dat in het  teken staat van biodiversiteit.

De tentoonstelling is voor alle belangstellenden vrij toegankelijk.

Dit project is mogelijk gemaakt door de Gemeente Ooststellingwerf, die het evenement in het Biosintrum faciliteert en zorgt voor de financiële ondersteuning. Het Biosintrum is gevestigd in Oosterwolde op het Ecomunitypark 5.