Techniek Experience 2022

Middelbare scholieren uit ZeeuwsVlaanderen maken kennis met techniek

Van 21 maart tot 24 maart 2022 is het weer zover: de Techniek Experience in het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent! Ruim 800 tweedejaars leerlingen van het Zwin College, Reynaertcollege en Lodewijk College doen mee. Het is een initiatief van het Huis van de Techniek, in nauwe samenwerking met zo’n 40 bedrijven uit de regio, het voorgezet onderwijs, Scalda, HZ University of Applied Sciences en het Industrieel Museum Zeeland. Samen laten we jongeren zien en ervaren wat techniek te bieden heeft. Zodat ze hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen en goed onderbouwd een profielkeuze kunnen maken.
De Techniek Experience bestaat uit een gastles van één van de vele technische bedrijven uit de regio. Verder krijgen de leerlingen een kijkje achter de schermen met een bedrijfsbezoek aan het bedrijf dat ook de gastles op school heeft gegeven. In het Industrieel Museum Zeeland worden tot slot meerdere workshops gegeven.

Leren en ontdekken door doen

De leerlingen maken kennis met verschillende sectoren in de techniek: procestechniek, maintenance, logistiek, elektro- en installatietechniek en de bouw. Ze gaan tijdens de workshops onder andere aan de slag om een prefab huisje in elkaar te zetten, logistieke escaperoom-opdrachten op te lossen, met een VR-bril rondkijken op een fabriek, een kleine ventilator op zonne-energie in elkaar zetten en zelf priklimonade maken. Ook staan er voertuigen van bedrijven zoals Syndus, H4A, Kraker Trailers en Vervaet. Leuk om eens van dichtbij te bekijken. Zeeland biedt namelijk volop kansen om te leren en werken in de techniek!

Bekijk de foto’s