Samenwerking tussen Techniek en HBR in de regio STOZeeland regio Oosterschelde

Techniekcaravan

De Techniekcaravan is operationeel! De caravan werd opgeknapt door de techniekleerlingen van Het Goese Lyceum, met hulp van vrijwilliger Rinus Oostdijk en de caravan is bijzonder mooi geworden. Overal is aan gedacht en hij is zelfs voorzien van een koelkast, kookplaat, close-in boiler en afzuigkap. In het weekend van 15 en 16 juni jl werd de techniekcaravan ingezet tijdens het evenement De Veste in Goes. Vanaf het nieuwe schooljaar kan hij door alle vo-scholen in de Oosterschelderegio worden ingezet bij allerlei activiteiten in onze regio.

PZC: Leerlingen verkopen mosselen vanuit foodtruck op festival in Goes

Ze denken zelf dat het nooit eerder vertoond is, leerlingen in de leeftijd van 14 tot 16 jaar die vanuit een echte foodtruck mosselen gaan verkopen. Vrijdag en zaterdag gaan leerlingen van het Het Goese Lyceum Bergweg onder leiding van docent Horeca, Bakkerij en Recreatie edo maat deze uitdaging aan.

De mosselsector is enthousiast over dit initiatief en sponsort de mosselen. De opbrengst gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). ,,Zo snijdt het mes aan twee kanten; de mosselsector wil het leren bereiden en het eten van mosselen bij jongeren promoten en wanneer dat gebeurt op een festival als dit, is de kans van slagen groot”, aldus Wouter van Zandbrink, voorzitter voor de vereniging Schelpdierhandel.

Docent Maat is druk om de laatste zaken rondom de Foodtruck en zijn studenten te organiseren. ,,Het gaat natuurlijk om verse waar, dus hebben we een koelwagen geregeld. Deze vorm van Praktijk Gericht Onderwijs biedt ons als docenten de kans om leerlingen op een leerzame manier via een opdracht leerdoelen te laten bereiken. Een opdrachtgever, in dit geval verzorgd vanuit YammYammY coacht de leerlingen vanuit de praktijk. Wij helpen waar we kunnen want ze zijn nog best jong. Al doen ze hun stinkende best”, zegt hij trots. ,,Alles moeten ze zo ontdekken en bedenken en diverse kwaliteiten komen zo bovendrijven, al is het best een hele uitdaging. De caravan werd opgeknapt door de techniekleerlingen van onze school. Gelukkig krijgen we hulp van diverse collega’s want het is best een logistieke operatie. Maar hoe leerzaam en dynamisch is dat? De mosselmaaltijden zijn verkrijgbaar in een kleine en een grote portie en worden geserveerd met brood en sausjes. Wie weet smaakt het naar meer en doen we dit straks jaarlijks.”

Het mosselseizoen is begonnen. Dat komt goed uit want ze zijn gezond en lekker, en bevatten weinig calorieën. Kook de mosselen in hun eigen vocht met stukjes ui, wortel, een prei in ringen en een teen knoflook. Nog een voordeel, een mosselmaaltijd is zo bereid.