Officiële opening van het Zwin lokaal van de Toekomst

Aankomende woensdag is het zover; de officiële opening van ons Zwin lokaal van de Toekomst. Een lokaal vol innovatieve technieken waarbij we gaan werken volgens de 7 werelden van Techniek en de Ontwerpcyclus.

Sinds september zijn we met ons projectteam druk bezig om het lokaal in te richten en na te denken over de invulling ervan. Een waardevolle uitdaging.
Het Zwin College draagt, net als ik, talent ontwikkeling bij de leerlingen, een warm hart toe en om die reden schreef ik in oktober een ontwerpwedstrijd uit in mijn klassen Beeldende Vorming voor een kunstwerk voor dit nieuwe lokaal. Een lokaal voor en door leerlingen. Er is immers zoveel talent aanwezig op onze school, het leek me niet meer dan normaal (en leuk!) om hen te betrekken bij het aankleden van het lokaal.

Eind december was de onthulling van het winnende en tevens grootste kunstwerk, ontworpen en vervaardigd door Mira Elfrink en Kirsten Lako uit H3A. In samenwerking met Lex Hoogers, Mieke Scheltinga en mijzelf hebben zij 22 oude toetsenborden een prachtig vormgegeven, tweede leven gegeven in dit nieuwe lokaal vol innovatieve technieken.
Het Zeeuwse Vlaams Advertentieblad kwam die ochtend ook langs om dit nieuwe lokaal van het Zwin College in het zonnetje te zetten en het was mooi om te zien dat ook de winnaars en het kunstwerk op deze manier net even dat beetje extra aandacht kregen.

In de loop van het jaar komen er nog enkele, kleinere kunstwerken bij, want er waren zo ontzettend veel toffe ontwerpen waar we uit konden kiezen, dat we hebben besloten ook deze een plek te geven in de verschillende hoeken van het lokaal waarbij is nagedacht over welke technieken er aanwezig zijn.

De opening woensdag zie ik als de start van een verfrissend perspectief op onderwijs, onderzoekend en ontwerpend leren en talentontwikkeling en ik kan niet enthousiaster zijn. Mensen die mij persoonlijk kennen weten hoe enthousiast dat is haha

Donderdag 26 januari van 18:45u tot 21:30u is het Open Avond op het Zwin College voor iedereen die even een kijkje wil komen nemen op onze school en in ons nieuwe lokaal. We laten je dan graag zien wat er allemaal mogelijk is. Tot dan!

Middelbare scholen openen futuristische technologielokalen: ‘Ik ben liever hier dan bij Engels of Frans’.

Lees het artikel op de website van omroep Zeeland.