Mooie ontwikkeling Hybride Opleider in Zeeland

De techniekbranche startte enkele jaren geleden met het scholingstraject Hybride Techniekopleider, geïnitieerd door Huis van de Techniek en STOZeeland in samenwerking met Scalda en Wij Techniek.

De zorgbranche volgt dit jaar de techniekbranche met de Hybride Zorgopleider. Met vereende krachten hebben we de initiatieven bijéén gebracht tot Hybride Opleider. En nu zelfs voor alle branches!
Daarnaast hebben we het scholingstraject verduurzaamd/ingebed bij de ZAOS te Zeeland. De ZAOS start op 12-10 2022 een nieuw scholingstraject in Middelburg: De Hybride Opleider.

De Hybride Opleider is een traject waarin pedagogisch/didactische vaardigheden worden aangeleerd, in theorie maar vooral in de praktijk.
Dit met de bedoeling om:

  • Je persoonlijke competenties/vaardigheden op dit gebied te ontwikkelen.
  • Beter stagiaires/nieuwe collega’s te kunnen begeleiden binnen je eigen bedrijf.
  • Kijken of het iets voor je is om jongeren les te geven in jouw specialisme.
  • Wellicht in de toekomst een klein deel van je werkzaamheden te verrichten in het onderwijs en zo te helpen om toekomstige collega’s beter en praktischer op te leiden.
  • Vakspecialisten te laten helpen in betekenisvol en praktijkgericht onderwijs.

De Hybride Opleider staat open voor medewerkers uit alle branches. Vanuit ZAOS (Zeeuwse Academische Opleidingsschool in Middelburg) wordt deze Hybride Opleider georganiseerd. Dit in samenwerking met Scalda, HZ University of Apllied Sciences en Fontys Hogeschool.
Het traject bestaat uit cursusdagen, stage en het werken aan je portfolio. Bij voldoende afsluiten ontvang je het Pedagogisch Didactisch Certificaat.

Extra informatie kun je krijgen via Gerben Rodts, projectleider.
hybrideopleider@zaos.nl
Tel. 06-54303472