Elopak Nederland en meer meisjes in de techniek, in Girls Future

Elopak Nederland en meer meisjes in de techniek, in Girls Future

Elopak staat op voor meer vrouwen in de techniek! Wij worden dan ook enthousiast als onze vrouwelijke collega’s de kans krijgen om jonge meiden te inspireren met hun ervaringen 🦾 .

Dagmar werd geïnterviewd door Liv van de Girls Future over haar studie en bijbaan bij Elopak. Dagmar is 4e jaars student Procesoperator C en heeft eind 2020 stage gelopen bij Elopak. Haar stage beviel erg goed, waardoor ze daarna als oproepkracht is blijven werken aan de coatinglijn.

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

“Ik heb altijd al interesse in techniek gehad, dus ik heb een dagje meegelopen bij Scalda, daar gekeken bij de proeffabriek en ook gevraagd welke vakken ik allemaal zou krijgen. Dat maakte het alleen nog maar leuker ⚙️ .”

Heb je leuke docenten?

“Zeker! 👩‍🏫 En als de docenten zien dat jij je best doen, dan hebben ze echt het beste met je voor en staan ze altijd voor je klaar. Mijn mentor begeleidt ons tijdens de projecturen. Je werkt dan aan een echte opdracht van een bedrijf. Het is erg leuk om daarbij het bedrijf van dichtbij te zien en het is ook goed om in groepjes te leren samenwerken.”

Wat doe je bij Elopak?

“Het is mijn bijbaantje en ook in de vakantie werk ik daar🔩 . Samen met een paar collega’s sta ik aan het begin van het proces en verwijderen wij de verpakking van de grote rollen papier. Daarna gaan de rollen de fabriek in en worden er kartonnen verpakkingen van gemaakt. Ik het het er erg naar mijn zin, want het is een fijne werksfeer. Ook werd ik goed ingewerkt en werk ik in een leuk team.”

Moet je creatief zijn voor dit werk?

“Ja, dat is best wel handig. Als operator moet je oplossingen kunnen bedenken als er problemen ontstaan. Vaak doe dat samen met anderen en moet je daarbij ook niet vergeten dat je veilig moet werken. In de fabriek staat veiligheid boven alles 🦺 .”