Technieksector Midden-Brabant gaat techniek vieren met nieuwe label

TECHNIEKGENIEK

Hoewel corona het bedrijfsleven een zware slag toebrengt, is er nog steeds en misschien wel juist nú vraag naar mensen met technische kennis en/of vaardigheden. Om jongeren en zij-instromers voor nu en de toekomst te interesseren voor alle vormen van techniek lanceerde het Platform Promotie Techniek Midden-Brabant op 1 oktober j.l. een nieuw communicatieplatform met bijbehorende website en social media kanalen onder de naam:  TechniekGeniek

Ehm… ‘TechniekGeniek’??

Ja! Het is een heel nieuw woord. A la ‘fotogeniek’: zeer geschikt om op de foto te gaan. Een ‘genie’ is iemand met een buitengewone aangeboren begaafdheid of vernuft. En bij ‘de genie’ in het leger werken de ingenieurs. De techneuten dus. Geniek past mooi bij Techniek.

Clubhuis

TechniekGeniek is het label, de website TechniekGeniek.nl is de spil, met heel veel verhalen rondom techniek in Midden-Brabant. Het is het ‘clubhuis’ voor fans en volgers van techniek in de regio.
Met heel veel verhalen laat het platform zien hoe gaaf het is om te leren en te werken in de techniek. En hoeveel bijzonders er gaande is in de regio Midden-Brabant!
Niet alleen bedrijven en  hun werknemers werken mee aan de techniekverhalen, maar uiteraard ook de opleidingen en alle scholen die verbonden zijn aan het project Sterk Techniek Onderwijs. Binnenkort worden ook alle scholen benaderd om een of twee leerlingen vlogs te laten maken over interessante techniekprojecten en – lessen op hun school. Op die manier hoopt de redactie van TechniekGeniek jongeren via hun eigen leeftijdsgenoten nog beter en breder te kunnen bereiken.