Het doel van dit initiatief is om leerlingen op een inspirerende en toegankelijke manier kennis te laten maken met bètavakken en ruimtevaart. Zo krijgen zij niet alleen een beter beeld van deze vakgebieden, maar worden ze ook gestimuleerd om na te denken over vervolgopleidingen in wetenschap, technologie en innovatie. Daarnaast laat het programma zien hoe ruimtevaart bijdraagt aan technologische vooruitgang, duurzaamheid en innovatie in het dagelijks leven.
Tijdens het programma krijgen de leerlingen interactieve lessen waarin zij kennismaken met het Galileo-grondstation op Bonaire en leren hoe dit functioneert. Door middel van een rondleiding en presentaties ontdekken ze hoe het station werkt en hoe de verzamelde data in het dagelijks leven wordt toegepast. Een bijzonder moment in het programma is het live contact met de Da Vinci-satelliet, een unieke ervaring die ruimtevaart tastbaar maakt voor de leerlingen.
Om de impact van het programma te vergroten, krijgen docenten een speciale training. Hierdoor kunnen zij het lesmateriaal ook in de toekomst gebruiken en delen met nieuwe generaties leerlingen. Daarnaast nemen ook docenten van Saba en St. Eustatius deel aan deze training, waardoor kennisuitwisseling binnen het Caribisch deel van het Koninkrijk wordt versterkt.
Dit educatieve programma draagt bij aan de verdere ontwikkeling van wetenschap en technologie in de regio. Het biedt scholieren op Bonaire, St. Eustatius en Saba een unieke kans om ruimtevaarttechnologie van dichtbij te ervaren en te ontdekken welke rol het Caribisch deel van het Koninkrijk hierin speelt op internationaal niveau.