Sterk Techniek Onderwijs BES

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

The sky is the limit?

In samenwerking met Fundashon Mariadal, Ampaire, het WEB en de Raad Onderwijs Arbeidsmarkt Caribisch Nederland is er een informatiebijeenkomst georganiseerd met als onderwerp elektrisch vliegen.

07 juli 2023

Een bericht van projectleider Elton Johnson uit Bonaire

Barbara Smith, werkzaam op de Waerdenborch Scholengemeenschap als instructeur/beheerder heeft een bezoek gebracht aan het Technolab op Bonaire.

16 mei 2023

STO op de BES-eilanden: een uitdaging apart!

Bonaire, Saba en Sint Eustatius hebben de status van ‘openbaar lichaam binnen het Nederlandse Koninkrijk’.

09 mei 2023

Sterk Techniek Onderwijs BES

Projectgroep BES Sterk Techniekonderwijs SG Bonaire gaat onderbouwleerlingen van het vmbo-vakcollege enthousiasmeren voor techniek. Hiervoor worden gastdocenten uit het bedrijfsleven ingezet en specifieke techniekcursussen voor vakcollegedocenten ingezet. Meer informatie over Sterk Techniek Onderwijs BES vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Techlabs en hotspots in beeld

In april 2023 verscheen het digizine Techlabs en hotspots in beeld. Deze publicatie laat zien dat de regio’s innovatieve fysieke locaties hebben ingericht die niet alleen een positieve impact kennen op het vmbo, maar in veel regio’s ook open staan voor leerlingen van de basisscholen, ouders en ook de eigen medewerkers van de scholen. Ook het techlab van regio Sterk Techniek Onderwijs BES staat in het digizine.

Samenwerking met bedrijfsleven