Verdiepende stages

“Jullie sturen je leerlingen allemaal gelijktijdig op stage, terwijl ik het hele jaar stagiaires kan ontvangen!”, zei de directeur van Spindler een paar jaar geleden. En daar had hij wel een beetje gelijk in. Veel vmbo-scholen sturen hun leerlingen op stage tijdens de  CSPE-periode.

Daarom bedachten we op het Experience College, een TechTown-school, de zgn. verdiepende stage. Een stage van 2 tot 5 dagen waarbij bedrijven in een advertentie hebben vastgelegd wat leerlingen gaan leren en/of ervaren en waarop leerlingen kunnen solliciteren, om vervolgens onder lestijd aan de slag te gaan. Er zijn ‘gewone’ en duurzame stages ontwikkeld.

Omdat het onder lestijd is, moet de mentor van de leerlingen én de ouders toestemming geven om een paar dagen geen lessen te volgen.

Aan het begin van het schooljaar wordt er door de deelnemende bedrijven gepitcht. Dat gebeurde ook onlangs weer. De  leerlingen hebben vervolgens volop gebruik gemaakt om te solliciteren op de 21 aangeboden advertenties. De komende tijd worden de stages ingepland en gaan leerlingen weer mooie ervaringen opdoen!

Ook weer een mooie activiteit van TechTown Rotterdam én fijn voor de cofinanciering!