Nieuw in Rotterdam: TechTown

Stel je voor. In 2030 stoot Rotterdam 50% minder broeikasgassen uit. In 2050 is de stad klimaatneutraal. Dat is een hoge ambitie. Hoe mooi zou het zijn als we die plannen combineren met de toekomst van onze jongeren? Meisjes en jongens die met hun hoofd, hart en handen zorgen dat we realiseren wat we beloven. Samen met scholen, bedrijven, instanties en de gemeenten.

TechTown is een Rotterdam waar je als jongere helemaal enthousiast van wordt. Vol prachtige apparatuur en locaties waar enthousiaste mensen je warm maken voor techniek. De eerste kennismaking met de sector die van Rotterdam een nieuwe stad gaat maken. Hier gaan we jongeren laten proeven, experimenteren, beleven. Hier worden nieuwe generaties enthousiast gemaakt voor een opleiding of baan in de techniek.

TechTown kent al een aantal van deze plekken, waar je nú al kennis kunt maken met nieuwe technologieën, zoals het VakCollege Hillegersberg, het Experience College en de TechExpress van het Grafisch Lyceum. Daarnaast zijn er Techniek Locaties van Accent en Melanchthon en alle Rotterdamse techniek mbo’s. Wil je meer weten waar je nu al TechTown kunt beleven? Ga dan naar TechTown.nu en meld je aan en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.