STO Café verkent inzet hybride techniekinstructeur in vmbo

STO Café verkent inzet hybride techniekinstructeur in vmbo

De derde editie van het STO Café vond op dinsdag 7 februari plaats in het Futurelab van het Mondial College in Nijmegen. Het STO Café is een initiatief van Sterk Techniek Onderwijs Rijk van Nijmegen, waar scholen en bedrijven elkaar informeel ontmoeten rond een specifiek thema. Dit keer ging het over de inzet van de hybride techniekinstructeur in het onderwijs. Deze instructeurs, vakmensen uit de praktijk, laten leerlingen op een laagdrempelige manier kennismaken met techniek.

In totaal 35 mensen, vertegenwoordigers van zeven bedrijven en acht scholen, bezoeken dit keer het STO Café. Techniekmakelaar STO en organisator van het Café, Tine Feitsma: ‘Er zijn meer mensen dan zich vooraf hebben aangemeld. Verheugend.’

Twan van den Hazelkamp, locatiedirecteur vmbo Het Rijks en STO-projectleider Hybride Techniekinstructeur leidt de bijeenkomst in. Sinds een jaar benadert hij bedrijven in de regio met de vraag: ‘Heb jij als ondernemer, of een van je medewerkers, interesse om als hybride techniekinstructeur op een school bij te dragen aan extra aandacht voor techniek? Zo ja, kom bij mij koffiedrinken, dan bekijken we hoe we dit praktisch kunnen invullen.’ Inmiddels is Twan van den Hazelkamp zo’n 25 koppen koffie verder en zijn er meer dan tien hybride techniekinstructeurs actief in het Rijk van Nijmegen.