Ontwerp de aula van de toekomst

Technologie en Toepassing is een leermodule van Sterk Techniek Onderwijs Regio Rijk van Nijmegen. Bedrijven en scholen werken hierbij samen om leerlingen laagdrempelig en praktisch kennis laten te maken met techniek. De derdejaars vmbo-t van het Kandinsky College in Nijmegen ontwierpen meubels voor de Aula van de Toekomst op hun nieuwe school. Mischa Prudon is een van hen.

Jetty Keesman ontwikkelt voor de nieuwe leerweg Technologie en Toepassing praktijkgericht programma’s, hiervoor legt ze contacten met bedrijven en scholen. Ze is Technisch Onderwijsassistent en Techniekregisseur bij het Kandinsky College. Don Willems, docent Scheikunde en Informatietechnologie bij de school, benaderde Eromesmarko, maker van schoolmeubilair.

‘Onze vraag was, kunnen we samen een programma bedenken om leerlingen op een praktische manier aspecten van techniek te laten ontdekken en ervaren’, zegt Don Willems. ‘De reactie was enthousiast’, vervolgt Jetty Keesman, ‘samen met de productontwikkelaar van Eromesmarko hebben we voor onze leerlingen van 3 vmbo-t de werkmodule de Aula van de Toekomst gemaakt.’