Deltion en Nuborgh College Elburg slaan handen ineen voor sterk techniekonderwijs

Deltion en Nuborgh College Elburg slaan handen ineen voor sterk techniekonderwijs

In het kader van het ontwikkelen van krachtig techniekonderwijs in de regio Noord-Veluwe, bieden het Deltion College Zwolle en het Nuborgh College Elburg met ingang van het nieuwe schooljaar gezamenlijk techniekopleidingen aan op locatie Oostenlicht in Elburg. Bij voldoende aanmeldingen wordt er gestart met de mbo-opleidingen Monteur Elektrotechnische Installaties – niveau 2 en de Monteur Werktuigkundige Installaties – niveau 2. Het onderwijs wordt gegeven in het speciale technieklokaal van de school, met ondersteuning van praktijkdocenten van Nuborgh.

Ook wordt de samenwerking in de bouwopleidingen, die vorig jaar van start ging, voortgezet. Deze opleidingen worden in het nieuwe schooljaar door beide scholen op de locatie van Bouwmensen Nunspeet verzorgd.

Het technisch bedrijfsleven in de regio Noordwest-Veluwe heeft grote behoefte aan technisch geschoold personeel. Door dit onderwijs op locatie Oostenlicht en Nunspeet aan te bieden hoopt Deltion jongeren en jongvolwassenen in de regio Noordwest-Veluwe te stimuleren om op een laagdrempelige manier voor een techniekopleiding te kiezen. Ook ondersteunen we technische werkgevers graag in het scholen van hun (toekomstige) technische werknemers.

Heeft u leerlingen die het profiel PIE volgen? Dan zijn deze opleidingen op locatie in Elburg mogelijk interessant voor hen. Heeft u leerlingen die het profiel BWI hebben gekozen, informeer dan naar de mogelijkheden in Nunspeet.

Voor  vragen over dit initiatief kunt u contact opnemen met:

Arie Koning, projectleider promotie Techniek, tevens themaregisseur Techniek / Deltion College Zwolle, akoning@deltion.nl, 06 – 22 362457
Auke Oosten, coördinator technische beroepsprofielen Nuborgh College Elburg, aoosten@nuborgh.nl, 06-25 25 21 07