Basisonderwijs en Nuborgh tekenen voor tien jaar TechLab Elburg

Basisonderwijs en Nuborgh tekenen voor tien jaar TechLab Elburg

Op donderdag 15 april hebben de directeuren van de Admiraal van Kinsbergenschool, de Prins Willem Alexanderschool, de Ds. Baxschool en Mattanjaschool met het Nuborgh College een samenwerking ondertekend om de komende tien jaar samen te werken aan de ontwikkeling van het TechLab. Eerder ging De Meent ook al een samenwerking aan. Het TechLab biedt hoogwaardig techniekonderwijs voor de toekomst aan leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs in de gemeente Elburg.

Op het terrein van Nuborgh College Oostenlicht wordt er een hypermodern TechLab gebouwd. Het TechLab is een van de projecten die vanuit de subsidieregeling Sterk Techniekonderwijs wordt aangejaagd. Het doel van het TechLab is leerlingen enthousiast te maken voor techniek en aandacht te vragen voor technische beroepen. Het onderwijs wordt ontwikkeld voor alle leerlingen van de basisscholen, waarbij leerlingen door ontdekkend en onderzoekend leren nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen. De lessen die fysiek in het TechLab plaats gaan vinden richten zich op de leerlingen van de groepen 7 en 8. Hier worden grotere projecten rondom techniek & technologie uitgevoerd. Denk aan 3D-printen, robotica, drones, programmeren en elektronica-modules.

Bij de ondertekening kregen de basisschooldirecteuren Els Baauw, Klaas Schilder en Louw van der Zwan als eersten in Elburg ook een houten bordje overhandigd dat in hun school opgehangen kan worden. Daarmee laat de school zien actieve deelnemer te zijn aan het project. De pen voor de ondertekening werd coronaveilig aangereikt met een robotarm en de overhandiging van het bordje vond plaats met een robotwagentje. Deze beide hulpmiddelen waren gemaakt door twee leerlingen. Als alles volgens planning verloopt, zal de opening van TechLab Elburg dit najaar plaatsvinden.

Respectievelijk Wilco Leeflang, Jan Klein, Els Baauw, Klaas Schilder en Louw van der Zwan op de plek van het toekomstig TechLab Elburg