Gestreamd TechXperience vanuit Experiencenter

In april heeft vanuit het Experiencenter in Venlo het eerste TechXperience plaatsgevonden. Dit is georganiseerd in samenwerking tussen: Lokaal C, Ondernemend Venlo, College Den Hulster, Profcore en TechKicks, Het LuxLab en Lagotronics.
400 basisschoolleerlingen hebben aan dit streaming event deelgenomen vanuit zelf doen, ervaren en ontdekken met als thema licht. Vol trots namen de leerlingen na afloop hun werkstukken mee naar huis. TechXperience is de opvolger van Kies Techniek waarbij techniek en technologie onder de aandacht wordt gebracht. Daarnaast is het voor iedereen een leuke kennismaking met Tech.
TechXperience gaat in en voor de regio meerdere online thematisch ingerichte techevents houden.

Meer informatie

Matthijs Faassen, vakdocent PIE.

“De Techxperience heb ik niet alleen opgezet maar is een samenwerking geweest tussen verschillende partijen. Ook hier dus alle eer aan. Binnen STO ben ik natuurlijk als docent nauw betrokken. Daarnaast ben ik werkzaam in de projectgroep voor het Experiencenter. Een plek die een regionale functie uitdraagt om techniek toegankelijker te maken voor een breder publiek. Naast mijn docentschap vervul ik ook nog de rol van regiocoördinator van het platform PIE. Een platform voor en door docenten waar naast het vak ook aandacht besteed wordt aan de mogelijkheden om binnen STO techniek weer op de kaart te zetten.
De ambitie is eigenlijk niet veel anders als de ambitie die ik had/heb toen ik als docent begon. Leerlingen enthousiasmeren en kennis laten maken met al het prachtige dat de techniek te bieden heeft. Nu met de STO-gelden en -initiatieven kan ik dit enthousiasme alleen maar breder uitdragen om leerlingen weer te laten kiezen voor technisch onderwijs.
De TechXperience was een prachtige samenwerking tussen verschillende partijen. Hier hebben we met het thema licht laten zien dat techniek heel veel verschillende raakvlakken heeft en overal in terug komt.”