Regio Noord- en Midden-Limburg

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Goedgekeurde plannen voor STO regio M/N-Limburg

De regio krijgt structureel geld voor sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs onder de voorwaarde dat samengewerkt wordt met de bedrijven.

14 juli 2020

Regio Noord- en Midden-Limburg

Het onderwijs staat voor een grote uitdaging om goed en snel in te spelen op de snel veranderende samenleving en de nieuwe beroepen en competenties die dit met zich meebrengt. Meer informatie over Regio Noord- en Midden-Limburg vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Samenwerking met bedrijfsleven

Genomineerd voor In de Spotlight

Samen werken wij aan de transitie naar een duurzame samenwerking voor techniek in de regio. Maar hoe ziet die samenwerking er uit, en wie zijn nou eigenlijk de dragende krachten achter STO? De Spotlight licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit en laat zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Het initiatief Gestreamd TechXperience vanuit Experiencenter  van Regio Noord- en Midden Limburg is ook genomineerd.

Inzending Regio Noord- en Midden Limburg

 • Gestreamd TechXperience vanuit Experiencenter - Regio Noord- en Midden Limburg

  In april heeft vanuit het Experiencenter in Venlo het eerste TechXperience plaatsgevonden. Dit is georganiseerd in samenwerking tussen: Lokaal C, Ondernemend Venlo, College Den Hulster, Profcore en TechKicks, Het LuxLab en Lagotronics.
  400 basisschoolleerlingen hebben aan dit streaming event deelgenomen vanuit zelf doen, ervaren en ontdekken met als thema licht. Vol trots namen de leerlingen na afloop hun werkstukken mee naar huis. TechXperience is de opvolger van Kies Techniek waarbij techniek en technologie onder de aandacht wordt gebracht. Daarnaast is het voor iedereen een leuke kennismaking met Tech.
  TechXperience gaat in en voor de regio meerdere online thematisch ingerichte techevents houden.

  Dit was niet gelukt zonder…

  Matthijs Faassen, vakdocent PIE.

  “De Techxperience heb ik niet alleen opgezet maar is een samenwerking geweest tussen verschillende partijen. Ook hier dus alle eer aan. Binnen STO ben ik natuurlijk als docent nauw betrokken. Daarnaast ben ik werkzaam in de projectgroep voor het Experiencenter. Een plek die een regionale functie uitdraagt om techniek toegankelijker te maken voor een breder publiek. Naast mijn docentschap vervul ik ook nog de rol van regiocoördinator van het platform PIE. Een platform voor en door docenten waar naast het vak ook aandacht besteed wordt aan de mogelijkheden om binnen STO techniek weer op de kaart te zetten.
  De ambitie is eigenlijk niet veel anders als de ambitie die ik had/heb toen ik als docent begon. Leerlingen enthousiasmeren en kennis laten maken met al het prachtige dat de techniek te bieden heeft. Nu met de STO-gelden en -initiatieven kan ik dit enthousiasme alleen maar breder uitdragen om leerlingen weer te laten kiezen voor technisch onderwijs.
  De TechXperience was een prachtige samenwerking tussen verschillende partijen. Hier hebben we met het thema licht laten zien dat techniek heel veel verschillende raakvlakken heeft en overal in terug komt.”

  Bekijk video op YouTube