Eerste edidtie STO techniek belevingsdagen daverend succes

Eerste edidtie STO techniek belevingsdagen daverend succes

Op een locatie waar je het nooit zal verwachten, hebben zo’n 1.250 brugklassers deelgenomen aan een prachtig initiatief. 7 regionale scholen uit de regio hebben vanuit Sterk Techniek Onderwijs de handen ineen geslagen en hebben in de parkeergarage van LOKET in Zwijndrecht een zeer interessant evenement georganiseerd.

Waar? Ja, in de parkeergarage! Over belevenissen gesproken… Auto’s eruit, vegen en poetsen. Lampen, verwarming, sfeer, decoratie en signing er in. 30 bedrijven kregen op deze manier de kans om hun eigen beursstand in te richten. Dit zag er indrukwekkend uit. Helemaal op het moment dat de – veilig met bussen afgeleverde – brugklassers hun intrede deden. Vol enthousiasme liepen de 12- en 13-jarigen over de beurs en maakten kennis en beleefden met name de sector techniek.

Dit was dan ook het doel van de STO Belevenisdagen: Op jonge leeftijd belangstelling ontwikkelen bij zowel jongens als ook meisjes voor en de mogelijkheden ontdekken van een technisch beroep. Door dit op jonge leeftijd aan te bieden de instroom naar technisch onderwijs vergroten. Met als uiteindelijke doel meer jonge mensen in de techniek aan het werk te krijgen.