Regio Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe

We hebben al mooi techniekonderwijs in onze regio, maar we hebben ook ambitie. We gaan samenwerken aan versterking van het technisch beroepsonderwijs in de regio Noordoost-Overijssel. Met als doel dat meer leerlingen kiezen voor een technisch profiel en goed voorbereid zijn op een technische vervolgopleiding in het mbo.

De initiatiefnemers zijn de vier vmbo-scholen met technische profielen: het Vechtdal College Ommen, het Vechtdal College Hardenberg, het Greijdanus Hardenberg en de Nieuwe Veste Coevorden. Ook de overige vmbo-scholen in de regio zijn aangesloten bij dit project. We werken samen om alle leerlingen een goed beeld te geven van de vele mogelijkheden in het onderwijs.

In de onderbouw van het voortgezet onderwijs, in de overige profielen en in de theoretische leerweg zetten alle vo-scholen in op een programma-aanbod waarbij leerlingen kennis maken met (nieuwe) technologie.

In het primair onderwijs krijgt Wetenschap & Technologie een plaats in het curriculum. STO wil samen met het Fablab Hardenberg en de basisscholen uit de regio, onderwijs ontwikkelen waarbij leerlingen in aanraking komen met nieuwe technieken. STO wil basisscholen ontzorgen bij de invoering van Wetenschap & Technologie en wil zorgdragen voor borging van het programma.

Lees meer +Lees minder -
STO19073
Circulair bouwen Duurzame energie Elektrische voertuigen Industriële robotica W&T loket voor po Innovatie & Prototyping Maatwerk voor PRO en VSO Technologie voor alle vo-leerlingen Vakgerichte en didactische professionalisering Hybride leren
Array
Contactgegevens
Naam regio
Regio Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe
Penvoerder
Vechtdal College Scholengemeenschap
Naam contactpersoon
J. ten Napel
Functie contactpersoon
Projectleider
Organisatie contactpersoon
Vechtdal College Scholengemeenschap
E-mailadres contactpersoon

Betrokken vmbo-scholen

DNV Coevorden

Coevorden

DNV Hardenberg

Hardenberg

Greijdanus

Hardenberg

Vechtdal College – Hardenberg

Hardenberg

De Ambelt – VSO Hardenberg

Hardenberg

Vechtdal College – Dedemsvaart

Dedemsvaart

Vechtdal College – Ommen

Ommen

Zeven Linden

Dedemsvaart

PrO De Maat Ommen

Ommen

PrO Hardenberg

Hardenberg

Samenwerking met bedrijfsleven

Nieuws

13 april 2021

Zo versterkt STO het techniekonderwijs

STO ging afgelopen jaar vol energie van start in deze regio met het aantrekkelijker en innovatiever maken van technisch onderwijs.

04 maart 2021

Sterke samenwerking basisonderwijs Hardenberg en STO

Techniekbedrijven hebben volop werk, maar steeds minder jonge werknemers.

22 februari 2021

Technische talenten ontdekken en ontwikkelen

STO Noordoost-Overijssel biedt leuke en leerzame workshops aan voor basisscholen om leerlingen te interesseren voor techniek.

Inspiratie

Artikel

Lesgeven op afstand

6 mei 2020

Wouter Bos is docent PIE. Hoe geeft hij het onderwijs op afstand vorm en hoe houdt hij leerlingen bij de les?

Artikel

Mixed reality in het profielvak BWI bij het Vechtdal College

29 augustus 2018

Door het combineren van Virtual Reality en Augmented Reality ontstaan er nieuwe didactische mogelijkheden bij het aanleren van kennis en vaardigheden.

Behaalde resultaten na 1 jaar STO

W&T Loket Noordoost-Overijssel

Regio Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe heeft een website waar alle wetenschappelijke en technologische activiteiten voor basisschoolkinderen uit de regio gebundeld worden.

Volg de social media kanalen van Regio Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!