WAT DOE JIJ NOU?!

Met de videoserie WATDOEJIJNOU?! geeft de TechNetkringNWN een kijkje op de werkvloer bij techniekbedrijven in de regio. De videoserie is te zien en te volgen op het YouTubekanaal van de TechNetkringNWN.

Techniek komt naar je toe!

De TechNetkringNWN is een netwerk van circa veertig techniek- en technologiebedrijven, alle onderwijsbesturen en de drie gemeentes in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Samen hebben ze een missie: de jeugd in de regio informeren en enthousiasmeren over hun opleidingsmogelijkheden en beroepsperspectief in de techniek.

De videoserie is te volgen op YouTube, het kanaal waar veel jongeren sowieso graag hun tijd graag doorbrengen. Camerateam Britt Planken en Nathan Okkerse gaat op pad naar innovatieve techniekbedrijven in de regio. Zij stellen aan jonge mensen op de werkvloer de vraag “Wat doe jij nou?!”  Dat levert leuke gesprekken, mooie beelden en vooral een helder beeld van het beroep op.

Gezamenlijk doel

“Gemeentes, onderwijs en techniekbedrijven die samenwerken binnen de TechNetkringNWN hebben een gezamenlijk doel.” vertelt Cedric Muchall, voorzitter van de TechNetkringNWN. “Gemeentes kunnen met de video’s laten zien welke economische bedrijvigheid er in de sector techniek in de regio is. Het onderwijs kan de video’s inzetten bij de (online) technieklessen en beroepsoriëntatie voor leerlingen. Bij iedere video hoort namelijk een opdracht waarmee leerlingen direct aan de slag kunnen. Techniekbedrijven geven op een leuke en veilige manier aan de jeugd een kijkje in hun bedrijf.”

“We willen laten zien dat de technieksector leuk en interessant is voor jongens én meisjes. Er zijn volop kansen op werk bij innovatieve techniekbedrijven in de regio, bijvoorbeeld in metaal, in de bouw, duurzame energie, landbouwtechniek, in de haven en in informatietechnologie. Eigenlijk draait het straks in bijna alle beroepen om techniek en technologie. Het is een uitdaging voor alle (techniek)bedrijven in de regio om ook in de toekomst verzekerd te zijn van voldoende en goed geschoold personeel. Met onze videoserie kunnen we samen de jeugd bereiken en geven we hen perspectief op een uitdagende opleiding en een mooi beroep in de techniek, met volop toekomstmogelijkheden!”

Bekijk de videoserie