Techniek Tastbaar groot succes

Van het besturen van een ‘cobot’ – in de volksmond: een robotarm – tot het maken van een houten zeilboot en van Virtual Reality tot aan het bouwen van een muurtje. Vrijdag 8 oktober 2021 kon het allemaal tijdens het event Techniek Tastbaar, dat dit jaar werd gehouden op RSG Tromp Meesters in Steenwijk.

Onder andere basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 en leerlingen uit klas 1 en 2 van het voorgezet onderwijs uit Meppel, Steenwijk en omstreken konden tijdens dit event kennismaken met de wereld van techniek. Zo’n 30 bedrijven uit de regio presenteerden zich en leerden de leerlingen van alles over hun vakgebied, in de hoop hen hiervoor te enthousiasmeren.

Nog altijd hebben veel jongeren geen goed of compleet beeld van de mogelijkheden binnen techniek. De organisatie van Techniek Tastbaar hoopt hier met het event dan ook verandering in te kunnen brengen. Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering laten zien dat de sector constant in ontwikkeling is en er volop baankansen gecreëerd worden.

Sterk Techniekonderwijs

Scholen uit de regio Meppel/Steenwijkerland werken al langere tijd samen om te werken aan duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs. Het landelijke ondersteuningsteam Sterk Techniekonderwijs ondersteunt hen bij het maken en uitvoeren van de regionale plannen.