Basisscholen te gast bij Elzendaalcollege Gennep voor workshop techniek

Elke donderdagochtend biedt het Elzendaalcollege in Gennep ruimte aan groep 7 en 8 van basisscholen uit de regio voor een workshop Anglia food en techniek. De geur van versgebakken English quiches komt je tegemoet bij een bezoek aan het praktijklokaal. Tijdens een twee uur durend programma gaan de basisschoolleerlingen de keuken in én steken zij hun handen uit de mouwen bij een creatieve techniekworkshop. In de keuken krijgen de leerlingen niet zomaar een kookopdracht. “De workshop heeft een Engels tintje”, vertelt onderwijsassistent Gaby Bolwerk. “We nemen de leerlingen mee in Anglia-stijl. Anglia is een onderwijsprogramma voor extra Engelstalig onderwijs, dat wij onze leerlingen naast de reguliere lessen Engels aanbieden.

Verderop wordt ontworpen, gezaagd en getimmerd. “Een unieke kans voor de basisschool om hun techniekonderwijs vorm te geven”, zegt locatiedirecteur Sjaak Simons. “We merkten dat veel basisscholen behoefte hebben aan extra activiteiten welke zij, bijvoorbeeld door ruimtegebrek, niet kunnen bieden. Naast de ruimte, beschikken wij over de middelen en kennis om de basisscholen hierin te ondersteunen.”

Basisscholen die interesse hebben in een workshop Anglia food en techniek kunnen telefonisch contact opnemen met de school.