Nu ook docentenexpeditie Royal van Lent

In het STO Trainingsaanbod 2021-2022 is een nieuwe docentenexpeditie opgenomen. Naast geweldige bedrijven als Haprotech, De Bie buitenwerk, Damen Shiprepair Oranjewerf, Installatiewerken Noord-Holland, TATA Steel en Alliander kunnen docenten nu ook bij Royal van Lent Feadship terecht voor een expeditie.

Een expeditie is voor alle geïnteresseerde docenten uit de regio. Dat kunnen docenten zijn die een technisch vak geven, bèta-docenten die een link hebben met techniek, maar ook docenten van vakken die niet direct met techniek en technologie te maken hebben, omdat uiteindelijk al onze leerlingen met deze snel veranderende wereld te maken krijgen. Een expeditie geeft een beeld van de huidige techniek en technologie in het bedrijfsleven. Maar ook om te ontdekken met welke innovaties bedrijven bezig zijn en hoe zij naar de toekomst kijken, of om je lessen contextrijk te kunnen maken en leerlingen een beeld te geven van de snel ontwikkelende wereld van de techniek of technologische sectoren. Een docent ervaart ook écht zelf hoe werken in een technisch bedrijf voelt. Een expeditie duurt een dag. De docent gaat zelf ook aan de slag! Je kijkt dus niet alleen mee, maar werkt ook mee. Je koppelt daarna op je school terug wat de expeditie jou heeft opgeleverd en hoe je deze ervaring kunt gebruiken in je onderwijs

Royal van Lent staat bekend om het bouwen van de superjachten in de grote werkplaatsen in Amsterdam en op Kaageiland. Zij hebben de deuren opengezet om onze docenten uit de regio te ontvangen om hun bedrijf en werkplaats te bezichtigen, maar ook te ervaren. De mensen van Royal van Lent hebben er flink werk van gemaakt en een prachtig programma opgesteld. STO IJ/ZK is erg blij met deze nieuwe partner en we verwachten dat er nogal wat interesse is in deze expeditie.