Regio Hoogeveen

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Initiatief gezamenlijke BWI-klas VO Hoogeveen genomineerd voor ‘de Spotlight’

Sterk Techniek Onderwijs biedt regionale initiatieven een landelijk podium.

01 juni 2021

Leerlingen Hoogeveen maken kennis met het bedrijfsleven: ‘Jongeren hebben perspectief nodig’

Jongeren moeten steeds sneller een beroepskeuze maken en dat blijkt lastig, ook tijdens de pandemie.

22 april 2021

Girls’day wijst jonge vrouwen op veelzijdigheid technieksector

Hoe is het om als vrouw in een technische mannenwereld te leren en werken?

16 april 2021

Regio Hoogeveen

Om de samenwerking in de regio Hoogeveen te versterken ten behoeve van het techniek- en technologisch onderwijs, wordt ingezet het bevorderen van deelname aan het technisch vmbo. Meer informatie over Regio Hoogeveen vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Samenwerking met bedrijfsleven

Bedrijven Flyer

Informatie voor bedrijven in de regio Hoogeveen over samenwerking met regionale vmbo- en mbo-scholen in de subsidieregeling Sterk Techniekonderwijs 2020-2023.

Genomineerd voor In de Spotlight

Samen werken wij aan de transitie naar een duurzame samenwerking voor techniek in de regio. Maar hoe ziet die samenwerking er uit, en wie zijn nou eigenlijk de dragende krachten achter STO? De Spotlight licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit en laat zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Het initiatief Gezamenlijke BWI-klas van de regio Hoogeveen is ook genomineerd.

Inzending Regio Hoogeveen

 • Gezamenlijke BWI-klas - Regio Hoogeveen

  Vanaf volgend schooljaar bestaat de 3de klas vmbo Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) zowel uit leerlingen van RSG Wolfsbos als van het Roelof van Echten College. Een unieke samenwerking tussen de twee VO-scholen en het bedrijfsleven. De verwachting is dat de samengestelde BWI-klas volgend schooljaar uit zo’n 20 leerlingen zal bestaan. Deze leerlingen krijgen één hele dag in de week les bij Bouwmensen in Ruinen. De lessen worden verzorgd door een BWI-docent van RSG Wolfsbos. En helemaal leuk is dat de leerlingen ook nog eens door Bouwmensen worden opgehaald en weer terug naar Hoogeveen worden gebracht.

  Dit was niet gelukt zonder…

  Petra Hummel (RSG Wolfsbos) en Rudolf ten Buur (Roelof van Echten College), projectleiders van Sterk Techniek Onderwijs Hoogeveen.

  “De ambitie is om het voor de leerlingen in Hoogeveen mogelijk te maken, ongeacht op welke school je zit, (techniek)profielen te kiezen die op één van de scholen wordt aangeboden.”

  Meer lezen