Vmbo-leerlingen ontdekken techniek bij succesvolle Techniekdagen Gooi en Vechtstreek

Vmbo-leerlingen ontdekken techniek bij succesvolle Techniekdagen Gooi en Vechtstreek

Ruim 1000 vmbo-leerlingen uit de regio Gooi en Vechtstreek namen een kijkje bij de Techniekdagen Gooi en vechtstreek die plaatsvonden van 7 tot en met 10 maart 2022 op locatie van Bouw- en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek en MBO Hilversum in Bussum. De leerlingen gingen zelf, actief, aan de slag met toepassingen in de techniek.

Er was keuze uit verschillende workshops, zoals een workshop op het gebied van constructie van een brug, ICT, 3D Printing, productietechnologie in de metaal, de techniek van auto’s, laboratoriumtechniek, technische hulpmiddelen in de zorg, een limonadefabriek en het programmeren van robots. Ook konden leerlingen aan de slag met podiumtechniek, was er een escaperoom met opdrachten uit de bouw- en installatietechniek en konden zij een graphics interchange format (gif) maken. Op deze manier hebben zij informatie gekregen die zij kunnen gebruiken voor het maken van keuzes tijdens hun studie.

Ontbijtbijeenkomst

Op dinsdag 8 maart namen ruim 40 mensen uit het technisch onderwijs en bedrijfsleven deel aan de ontbijtbijeenkomst. Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is de sleutel voor ontwikkeling van sterk technisch onderwijs in de regio. Fons Roeken, voorzitter van Installatiemensen Bussum, inspireerde aanwezigen om elkaar vooral op te zoeken en samen te werken. Vervolgens vertelden enkele vmbo-leerlingen hoe zij als techniekambassadeur basisschoolleerlingen enthousiasmeren voor techniek.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

De Techniekdagen zijn onderdeel van Sterk Techniekonderwijs het Gooi die, met het platform Maak het met Techniek, alle kinderen uit het Gooi hun talent voor techniek wil laten ervaren. Tijdens de Techniekdagen krijgen jongeren inzicht in de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. De dagen worden jaarlijks georganiseerd door een samenwerking van enthousiaste mensen uit technisch bedrijfsleven, mbo-, vmbo-onderwijs, overheid en brancheorganisaties die de techniek een warm hart toedragen. De Techniekdagen zijn aangesloten bij Tech your Talent.