Onderwijs en bedrijfsleven vindt elkaar op themadag koudetechniek

Onderwijs en bedrijfsleven vindt elkaar op themadag koudetechniek

Van elkaar leren en de neuzen dezelfde kant op krijgen. Dat was het doel van de themamiddag koudetechniek die de scholen van STO Helmond/de Peel organiseerden. Vakcollege Helmond, Varendonckcollege Someren en Hub van Doornecollege Deurne bezochten bedrijven om meer te leren over koudetechniek. Ook de branchevereniging NVKL sloot aan.

Kennismaken en leren

Een excursie naar Koning koude techniek in Bakel en aan PCT in Deurne was voor de techniekdocenten van de richting Programmeren, Installeren en Energie (PIE) verrijkend. Weer eens rondkijken in het bedrijfsleven en kennismaken met de mensen en middelen op de werkvloer werd als erg leerzaam ervaren.

Na de excursie togen allen naar het Hub van Doornecollege in Deurne om samen wat te eten. In informele sfeer. Een sfeer waarin verder gesproken werd over de branche en waarin duidelijk werd dat school en bedrijfsleven de neuzen dezelfde kant op hebben staan.

Keuzevak ‘koude techniek’

Branchevereniging NVKL ontwikkelde het keuzevak ‘koude techniek’. Tijdens het avondprogramma vertelden ze daar alles over. Voor iedereen wederom erg leerzaam en nuttig.

Slechts het begin

Deze mooie samenwerking tussen de techniekbedrijven en techniekonderwijs van de regio is slechts het begin van een reeks. De scholen organiseren om de beurt een studiemiddag met steeds een ander thema.